Mircea Rednic, despre problemele de la Dinamo

Mircea Rednic, despre problemele de la Dinamo

Antrenorul echipei de fotbal FC Dinamo, Mircea Rednic, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că la formaţia sa, care nu a mai câştigat din 2 august, nu este vorba despre ghinion sau despre preot, ci este vorba despre concentrare şi responsabilitate, el precizând că poate să vină şi Patriarhul şi nu se schimbă nimic.

„A fost preot în vestiar, dar aici nu ţine de preot, putem să aducem şi Patriarhul. Nu e de preot sau de ghinion. E de concentrare, de responsabilitate. Noi am pierdut punctele, nu ghinionul. Eu am răbdare cu unii dintre jucători, cu alţii, nu. Şi au fost trimişi la echipa a doua, ca să înţeleagă că au avut şansa şi trebuiau să arate. Unii sunt răsfăţaţi şi nu mai merge”, a spus tehnicianul.

ADVERTISING

"Lucrul pozitiv din ultimele două meciuri a fost că am avut posesie, vorbesc de cele două meciuri de acasă, pentru că la Mediaş am avut ceva probleme. Aştept cu nerăbdare acest meci în deplasare cu Sepsi. Întâlnim o echipă care are condiţii foarte bune, care are jucători foarte buni, au schimbat şi antrenorul. E un antrenor cu experienţă şi ne aşteaptă un meci foarte greu. E adevărat, nu am mai câştigat din 2 august, dar o să vină şi victoriile şi nu o să ne mai oprim. Mai greu este prima victorie după care nu o să ne mai oprim până la sfârşitul anului. E, până în play-off... Obiectivul nostru este să ne salvăm de la retrogradare anul acesta. Echipa este mult mai omogenă, vor fi mai puţine schimbări în echipă. În meciul de Cupă a fost ceva special pentru că am şi protejat jucători, am dat şansă unora care au jucat mai puţin, dar faţă de meciurile din campionat nu vor fi multe schimbări", a adăugat el.

ADVERTISING

Rednic speră ca jucătorii săi să gestioneze mai bine finalurile de meci. "Dinamo s-a schimbat. Nu am întâlnit echipe uşoare până acum şi noi le-am dominat, am avut victoria în mâinile noastre. Şi am pierdut din cauza noastră, nu pentru că a fost adversarul foarte bun şi ne-a creat probleme. Sper să gestionăm mult mai bine sfârşiturile de meci. Asta este situaţia, nu trebuie să ne uităm la clasament, sau dacă ne uităm, să ne uităm în sus", a afirmat el.

Întrebat când va juca echipa aşa cum îşi doreşte după schimbările de jucători care au avut loc, Rednic a răspuns: "Am spus, la anul. Cei care au venit astăzi vor face testul fizic ca să ne dăm seama cum sunt. Doi dintre ei arată bine. Până la iarnă nu vor mai fi alte transferuri, poate un fundaş dreapta, dar e greu să găseşti jucători buni in perioada asta. Sunt, dar stau prost cu pregătirea şi au nevoie de cel puţin o lună ca să fie apţi".

ADVERTISING

Mircea Rednic este convins că Dinamo a ajuns într-o situaţie grea din punct de vedere juridic şi financiar pentru că în ultima perioadă au fost la conducere oameni nepricepuţi.

"Eu cred că sunt destui oameni care au bani şi vor să investească în sport. Şi la Dinamo nu pierzi dacă investeşti. Până când se vor regla lucrurile, pentru că nici nu ştim a cui este echipa, cine are procentele, sunt mai multe lucruri care nu sunt în regulă. Şi dacă investeşte cu ce se alege? Palmaresul într-o parte... Sunt mai multe lucruri care nu sunt in regulă. E foarte greu. S-a ajuns în situaţia asta pentru că au fost foarte mulţi oameni nepricepuţi, cum poţi să semnezi contracte de zeci de mii când tu eşti vai de mama ta. Iar rezolvarea a fost să intrăm în insolvenţă pentru că alţii nu ştiu ce interese au avut. Se fac eforturi foarte mari", a menţionat el.

Antrenorul a precizat că el va acorda prime de victorie fotbaliştilor, în timp ce fostul acţionar majoritar al clubului, Nicolae Badea, ajută la plata salariilor. "Trebuie sa facem toţi eforturi, eu să dau prime la meciul acesta, ca să ţinem aproape de echipă. E plăcerea mea, sunt banii mei şi fac ce vreau. Domnul Badea nu dă prime, dar completează foarte multe salarii aici. Plus DDB, care face eforturi şi sunt foarte mari. Sper să vină şi alţii, şi arabii şi cei din Afganistan", a spus tehnicianul.

În ceea ce priveşte începerea construcţiei noului stadion din Şoseaua Ştefan cel Mare, Rednic a menţionat: "Pentru stadion am înţeles că se iau aprobări, am înţeles că în ianuarie, acum în februarie, martie, aprilie".

Echipa de fotbal Dinamo întâlneşte, duminică, de la ora 17:30, în deplasare, formaţia Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, într-o partidă contând pentru etapa a 14-a a Ligii I.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!