Mircea Lucescu, comparat cu Ferguson de căpitanul și de antrenorul secund de la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu, comparat cu Ferguson de căpitanul și de antrenorul secund de la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu primește cuvinte de laudă din partea colaboratorilor săi de la Dinamo Kiev – antrenorul secund Ognjen Vukojevici, și căpitanul Serghei Sidorciuk.

”Nu-mi imaginam un start mai bun al carierei de antrenor. Trăiesc o experiență de neprețuit alături de Lucescu. El este Alex Ferguson al Europei de Est”, a spus Vukojevici, citat de cotidianul croat Sportske Novosti, și preluat de Gazeta Sporturilor.

”Învăț în fiecare zi de la un antrenor legendar. Pregătește fiecare meci la cel mai mic detaliu, are întotdeauna și planul B, și planul C. Locuim amândoi la cantonamentul lui Dinamo și suntem mereu împreună. Poveștile carierei sale sunt de neuitat”, a mai spus croatul, fost jucător la Kiev vreme de șase ani.

ADVERTISING

Tot cu Alex Ferguson îl compară și căpitanul Serghei Sidorciuk.

”Mister nu țipă, nu face scandal, dar folosește un anumit ton și simți că ceva îl deranjează. Dar critica lui e constructivă, știe să atingă punctele sensibile, dar nu ca să te umilească sau să te facă să te simți vinovat, ci ca să înveți o lecție și să nu-ți lași echipa la greu.  

Când a venit în prima zi, Lucescu l-a citat pe Alex Ferguson: "Atacul poate câștiga un singur meci, dar apărarea câștigă titluri". 

Lucescu comunică totul foarte clar, jucătorii au înțeles perfect informațiile. Au venit și rezultatele bune și s-a creat un entuziasm”, a spus Sidorciuk, potrivit Digi Sport.

ADVERTISING

Dinamo Kiev este pe primul loc în Ucraina, cu 30 de puncte după 13 etape, cu un punct peste locul 2, Șahtior Donețk.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇