Mircea Lucescu a fost prezentat oficial la Dinamo Kiev: Ce-a declarat la conferința de presă

Mircea Lucescu a fost prezentat oficial la Dinamo Kiev: Ce-a declarat la conferința de presă

Reputatul antrenor român Mircea Lucescu a recunoscut, joi, la prezentarea sa oficială ca antrenor al echipei ucrainene de fotbal Dinamo Kiev, că are emoţii la acest început de drum, după ce a pregătit-o timp de 12 ani pe rivala Şahtior Doneţk.

”Normal că am emoţii, nu e pentru oricine să facă un astfel de pas pe care l-am făcut eu. Am simţit nevoia să răspund pozitiv preşedintelui clubului Dinamo Kiev când m-a chemat, era o chestie care nu putea fi refuzată. Mă simt în stare în momentul de faţă să muncesc, să fiu pe teren, nu să stau în tribună, nu să dau indicaţii, voi fi permanent prezent în mijlocul jucătorilor. Sper ca şi sănătatea să mă ajute, totuşi am o vârstă, şi să profit la maximum de perioada în care sunt aici, în sensul obţinerii unor rezultate importante”, a declarat tehnicianul, care miercuri a împlinit 75 de ani.

ADVERTISING

După manifestările ostile ale suporterilor, din cauza cărora a fost aproape să renunţe, Lucescu afirmă că speră că fanii îşi vor schimba părerea şi vor aprecia venirea sa.

''Sper ca şi suporterii să îşi schimbe, cu timpul, modul de a interpreta venirea mea aici. Ar trebui în primul rând ei să aprecieze curajul meu de a începe o astfel de activitate. Sunt convins că suporterii cei mai mari ai mei vor fi persoanele care trec de 70 de ani. Ei mă vor aprecia, mă vor aplauda, mă voi încuraja şi vor înţelege că prezenţa mea în momentul de faţă aici este şi un exemplu că viaţa continuă, nu putem noi s-o oprim. Dacă voi reuşi şi rezultate, ceea ce mi-am propus, creşterea acestor jucători, performanţă internaţională, performanţă internă, sunt convins că foarte mulţi care s-au retras devreme din activitatea zilnică se vor întoarce'', a afirmat Lucescu.

ADVERTISING

''Important e să credem că putem, nu numai eu, ci toţi cei care sunt în jurul nostru. Succesul în viaţă depinde dorinţa noastră de a obţine ceea ce ne propunem, ceea ce ne dorim foarte mult, iar eu cred că pot să fac'', a subliniat fostul antrenor al echipei Şahtior Doneţk.

Lucescu a precizat că nu va recurge la schimbări în echipă, cel puţin nu imediat: ''Nicăieri pe unde am fost nu am făcut imediat schimbări radicale. Am dat şi dau încredere totală jucătorilor care au evoluat până la proba contrarie. Avem o săptămână la dispoziţie, din informaţiile pe care le-am avut la dispoziţie mi-am făcut o idee despre ce înseamnă valoarea jucătorilor de la Dinamo. Voi avea discuţii individuale cu absolut toţi jucătorii, pentru a cunoaşte starea lor de spirit, deoarece e foarte importantă. Cred că Dinamo Kiev are în momentul de faţă o echipă de jucători talentaţi şi cred că ei au nevoie de o schimbare în modul de a gândi fotbalul şi a pregăti jocul de fotbal''.

ADVERTISING

Lucescu a preferat să nu vorbească de transferuri, menţionând că a discutat cu departamentul de scouting pentru a vedea ce jucători au fost urmăriţi: ''În ceea ce priveşte transferurile de jucători, şi astăzi am avut o discuţie cu departamentul de scouting, să văd ce jucători au urmărit în toată această perioadă, ţinând cont că ei cunosc mai bine în momentul de faţă necesităţile acestei echipe, voi continua şi mâine. Nu vreau să dau nici nume şi nici să vorbesc despre necesităţile echipei până când nu voi fi eu convins de ceea ce ar trebui să schimbăm. Deocamdată am mare încredere în jucătorii pe care îi are la dispoziţie Dinamo Kiev''.

Antrenorul român s-a arătat nemulţumit de faptul că nu va putea conta în prima parte a pregătirii pe mai mulţi jucători de bază: ''Timpul este foarte scurt. Am şi surpriza neplăcută să văd că şase dintre jucătorii importanţi ai echipei nu vor participa la prima parte a pregătirii noastre, mă refer la Verbic, Burda, Popov, Sidorciuk, Andrievski. Ar trebui să am la antrenament 23 plus patru portari, 27 de jucători, de fapt mă găsesc doar cu 17 jucători. Nu este uşor să impui un anumit tip de organizare în condiţiile acestea. Am nevoie de timp şi am nevoie de prezenţa tuturor jucătorilor pe terenul de antrenament''.

Lucescu a semnat un contract pe doi ani, cu opţiune de prelungire pe încă un an, cu vicecampioana Ucrainei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇