Ministrul Sportului anunță că UEFA va lăsa România fără EURO 2020 în cazul în care Guvernul nu acceptă spectatori în tribune

Ministrul Sportului anunță că UEFA va lăsa România fără EURO 2020 în cazul în care Guvernul nu acceptă spectatori în tribune

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a anunțat că UEFA va retrage dreptul României de a organiza cele 4 meciuri de la EURO 2020 în cazul în care Guvernul nu va accepta ca Arena Națională să fie umplută cu până la 25% din capacitate.

La meciurile de la EURO 2020 trebuie să se afle în tribune până la 13.700 de spectatori pe Arena Națională, altfel nu vom mai putea găzdui meciuri de la turneul final.

Ministrul Eduard Novak a anunțat că l-a informat pe Florin Citu că trebuie făcută o excepție pentru turneul final.

ADVERTISING

”Este o asumare pe Euro 2020 ca să avem, spectatori la meciuri. Am vorbit ieri cu domnul Florin Cîțu să se dea o Hotărâre de Guvern special pe acest turneu final, pentru a rezolva problema cu fanii.

Trebuie să ne asumăm că vom avea un procent de 20-25% de spectatori la meciuri, indiferent de evoluția pandemiei. Altfel, riscăm să ne scoată din lista orașelor gazdă și va fi un dezastru pentru noi. Dacă nu vom reuși să punem la cale un plan, și nu vom avea spectatori la meciuri, atunci Bucureștiul va fi scos de pe lista orașelor gazdă ale Euro 2020””, a spus Novak, potrivit DigiSport.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El spune că sunt șanse foarte mici ca spectatorii să fie acceptați în mod regulat și la meciurile din Liga 1, ci doar la câteva teste.

"Lucrăm pe acest cadru și cu testele PCR. Nu vrem să creăm probleme înainte de Euro 2020. E clar că o să avem nevoie, totuși, de câteva meciuri-teste, meciuri pilot, și o să vedem dacă se va decide și dacă sunt cluburi care să-și asume să rezolve aceste standarde", a mai spus Novak.

România va gazdui trei meciuri din faza grupelor și o optime de finală de la EURO 2020, turneu programat în această vară, dar cu numele păstrat de anul trecut.

ADVERTISING

EURO 2020 va avea loc între 11 iunie și 11 iulie.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!