Mihai Pintilii anunță când ar putea ajunge antrenor principal la FCSB

Mihai Pintilii anunță când ar putea ajunge antrenor principal la FCSB

Actualul antrenor secund de la FCSB, fostul căpitan roș-albastru Mihai Pintilii se luptă pentru a ajunge cu acte în regulă antrenorul principal la gruparea condusă de Gigi Becali.

După ce FRF a înăsprit condițiile pentru ca cineva fără licență PRO să poată conduce o echipă de fotbal de primă divizie, mai mulți tehnicieni s-au apucat temeinic de studii, fiind în plin proces de obținere a dreptului de a profesa ca antrenor plin.

În ce-l privește pe Pintilii, acesta ar putea fi principal abia din vara lui 2028, după cum scrie televiziunea OrangeSport, pentru care Pinti a acordat și un interviu: ”Sunt la Licenţa A, la anul în iunie termin în Moldova. Tot aşa, din mai-iunie, termin şi pentru Carnetul de Antrenor. Atunci voi putea fi antrenor secund. Voi fi în regulă. Apoi, trebuie să faci un practică 1-2 ani ca să te înscrii la Licenţa PRO. Aş putea să mă înscriu în 2026. Vreo doi ani durează şi Licenţa PRO.

ADVERTISING

Până acum, dacă erai cursant la licenţa PRO, puteai să fii antrenor principal. Acum am aflat, de curând, că s-a schimbat. Trebuie să ai Licenţa PRO. Dacă eşti cursant, numai. Cam în 2028 ar urma să devină antrenor principal. Dacă nu se va mai schimba ceva. E greu. D-asta am şi zic că nu vreau să mă grăbesc. Să vină totul de la sine”, a declarat Mihai Pintilii, la ”SportCast cu Sile”, de pe Orange Sport.

În prezent, antrenor principal la FCSB este cipriotul Elias Charalambous.

D.A.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!