Medvedev, eliminat în sferturi la Miami

Medvedev, eliminat în sferturi la Miami

Daniil Medvedev va trebui să mai aştepte pentru a reveni în fotoliul de lider al clasamentului mondial, după ce a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului Masters 1.000 ATP de la Miami (Statele Unite).

Principalul favorit al competiţiei din Florida, Medvedev a fost învins joi în două seturi, cu 7-6 (9/7), 6-3, de polonezul Hubert Hurkacz, deţinătorul titlului, după circa două ore de joc

Finalist în acest an la Australian Open, Daniil Medvedev nu a reuşit să câştige niciun trofeu de la debutul acestui sezon, înclinându-se în semifinale la Acapulco, în faţa spaniolului Rafael Nadal, cel care l-a învins şi în finala de la Melbourne, înainte de a fi eliminat surprinzător în turul al treilea la Indian Wells, de francezul Gael Monfils.

ADVERTISING

Doar o calificare în semifinale la Miami i-ar fi permis lui Medvedev să-l deposedeze din nou pe Novak Djokovic de prima poziţie a clasamentului ATP, pe care rusul a deţinut-o timp de două săptămâni, înainte de a o ceda iarăşi sârbului, pe 21 martie.

Hubert Hurkacz, numărul 10 mondial, îl va înfrunta în semifinalele turneului de la Miami pe spaniolul Carlos Alcaraz, care a devenit, la 18 ani, al treilea cel mai tânăr jucător din istorie, după canadianul Felix Auger-Aliassime (2019) şi compatriotul său Rafael Nadal (2005), care accede în ultimul careu al competiţiei americane.

ADVERTISING

Alcaraz l-a învins la rândul său joi, în trei seturi, 6-7 (5/7), 6-3, 7-6 (7/5), pe sârbul Miomir Kecmanovic (22 ani, locul 48 ATP), la capătul unui meci care a durat 2 ore şi 26 minute, în care cei doi au etalat un tenis spectaculos.

Jucătorul spaniol, care a câştigat în februarie, la Rio de Janeiro, al doilea său titlu ATP din carieră, va încerca vineri să acceadă în prima sa finală de categoria Masters 1.000.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!