Max Verstappen impresionează în Japonia

Max Verstappen impresionează în Japonia

Olandezul Max Verstappen (Red Bull), liderul Campionatului Mondial de Formula 1, va pleca din pole position în Marele Premiu al Japoniei, după ce a semnat cel mai bun timp în calificările desfăşurate sâmbătă pe circuitul de la Suzuka.

Este pentru a noua oară de la debutul sezonului 2023 când Verstappen va lua startul de pe prima poziţie a grilei.

Pilotul batav a obţinut 12 victorii în 15 Mari Premii desfăşurate de la debutul actualei ediţii a Marelui Circ şi este tot mai aproape de câştigarea celui de-al treilea său titlu mondial consecutiv.

ADVERTISING

Max Verstappen, care a reuşit cel mai bun timp al calificărilor de sâmbătă (1 min 28 sec 877/1000), îl va avea în alături în prima linie a grilei de start de australianul Oscar Piastri, pilotul echipei McLaren, cronometrat în 1 min 29 sec 458/1000.

Linia a doua va fi ocupată de britanicul Lando Norris (McLaren) şi de monegascul Charles Leclerc (Ferrari), în timp ce pe linia a treia se vor afla monoposturile mexicanului Sergio Perez (Red Bull) şi spaniolului Carlos Sainz Jr (Ferrari).

Septuplul campion mondial britanic Lewis Hamilton va porni în cursa de duminică din linia a patra a grilei, alături de compatriotul şi coechipierul său de la Mercedes, George Russell.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇