Mats Wilander face o analiză în ce privește US Open. Cum o creditează pe Emma Răducanu, campioana en-titre

Mats Wilander face o analiză în ce privește US Open. Cum o creditează pe Emma Răducanu, campioana en-titre

Mats Willander, fostul mare campion suedez de turnee de Mare Șlem, a făcut o analiză a viitoarei ediții de US Open, care va debuta de luni, 29 august.

El a vorbit și despre campioana en-titre Emma Răducanu, despre care e sceptic în privința șanselor sale de a-și păstra trofeul, crezând că această ediție poate da șansa multor jucătoare din circuit să spere la trofeu.

"Ar trebui să fim pregătiți să vedem o altă posibilă figură frumoasă făcută de Emma Răducanu la US Open. Când joacă, are consistență și mental e foarte puternică la fiecare punct. Întrebarea e dacă va mai putea repeta performanța de anul trecut în contextul în care ceea ce a făcut ea în 2021 a deschis o "cutie a Pandorei". Acum, foarte multe sportive își spun: "Hei, Emma a câștigat la Flushing Meadows, eu de ce să nu o fac?". Înainte de competiția de anul trecut, erau 5, poate 10 jucătoare care credeau cu adevărat că au o șansă la trofeu. Acum cred că 50 de jucătoare se gândesc să se impună la US Open", puncta în primă fază Willander pentru EuroSport, acolo unde lucrează în prezent ca analist TV.

Emma Raducanu vs Leylah Fernandez Full Match | 2021 US Open Final

Întrebat ce șanse îi dă Emmei Răducanu la apărarea titlului, Mats mai adăuga: "Emma a câștigat anul trecut fiind extrem de consistentă pe durata fiecărei partide. A impresionat la deplasare, dar și la modul în care a lovit de pe ambele părți. Nu conta că mingea îi venea pe forehand sau backhand, lovea la fel de confortabil. Dar, peste toate astea, a fost ajutată mult și de serviciu. Cred că va ajunge în cariera sa la 15-20 de sferturi de finală în turneele de Grand Slam - ca urmare a calităților și constanței -, dar nu știu dacă la turneul de anul acesta are armele necesare să se mai impună. Mă gândesc la posibile partide cu Rybakina sau Swiatek, de exemplu...cum ar putea Răducanu să le facă să sufere?", a mai spus Wilander.

ADVERTISING

Răducanu este încă în top 10 WTA, dar dacă nu își va apăra cele 2000 de puncte riscă să ajungă undeva în jurul locului 80 în lume în clasament. Ea va evolua în primul tur cu Alize Cornet din Franța.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!