Marius Șumudică explică de ce l-a iertat pe Chipciu

Marius Șumudică explică de ce l-a iertat pe Chipciu

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Marius Şumudică, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că decizia de a-l reprimi în lot pe Alexandru Chipciu după incidentul cu Otto Hindrich, a luat-o după ce a discutat atât cu jucătorii reprezentativi, cât şi cu conducerea, şi toţi au fost de acord că mijlocaşul poate formaţia campioană ajuta în viitor.

„Eu nici nu am văzut practic ce s-a întâmplat la acel antrenament pentru că lucram separat cu două grupuri. Ce m-a deranjat a fost faptul că el a ieşit din antrenament. Nici nu a fost o luptă fizică (n.r. – între Chipciu şi Hindrich), m-am informat… Practic nu a fost ceva foarte, foarte grav. Pe mine m-a deranjat atitudinea lui şi nu am putut să o accept la momentul respectiv. Am stat de vorbă cu căpitanii de echipă, cu jucătorii reprezentativi cărora le-am cerut părerea şi toţii au fost de acord că Alex ne poate ajuta în viitor şi atunci probabil şi bunătatea mea… pentru că am dorit foarte mult ca el să revină. A contat şi relaţia mea cu el din trecut. Deci nu am făcut un pas în spate numai de complezenţă, ci doar gândindu-mă la viitorul CFR-ului. Avem nevoie de jucători pentru că jucăm din 3 in 3 zile, iar el este un jucător care poate intra oricând să ne ajute. Alex Chipciu, să fim obiectivi acum, ne-a ajutat la Banja Luka, unde ne-am calificat cu golul marcat de el (n.r. – în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor). Fiecare poate greşi, am ţinut cont de scuzele lui, şi de toate celelalte lucruri, aşa că în momentul de faţă Alex revine la echipă şi sunt ferm convins că de acum încolo va fi mult mai concentrat şi că ne va ajuta pe viitor. De multe ori un scurtcircuit dintr-ăsta aduce numai lucruri pozitive, nu negative. Mie îmi era uşor (n.r. – să menţină decizia de excludere), dar cred că pierdea toată lumea”, a spus tehnicianul.

ADVERTISING

"Eu am mai avut parte de asemenea incidente şi niciodată nu mi-a plăcut să distrug viaţa unui jucător, adică să îl las pe drumuri sau să îl trimit să se antreneze cu echipa a doua. Asta în condiţiile în care Chipciu este un jucător bun, care sunt convins că ne va ajuta. Acum a fost la fel, strict decizia mea. Aseară am avut o discuţie cu cei din conducere. Eu nu am fost presat de absolut în nimeni, eu în toată cariera mea nu am fost presat de niciun preşedinte de club. Eu nu accept să plec urechea la alcătuirea lotului, la primul unsprezece... de aceea am plecat şi din Turcia la un moment dat, pentru că nu sunt tipul căruia să îi se impună ceva", a adăugat el.

ADVERTISING

Şumudică a explicat că a fost în situaţia lui Chipciu când era jucător: "Şi eu am avut momente din acestea când eram jucător, am fost eliminat din antrenamente, dar apoi am fost reprimit. Chiar Mircea Lucescu a făcut o dată cu mine lucrul acesta, la fel şi Viorel Hizo. Aşa că îmi dau seama ce simte un jucător câteodată la un antrenament".

Antrenorul a dezvăluit că în decizia de a-l ierta pe Alexandru Chipciu a contat şi dorinţa portarului Otto Hindrich.

"A contat foarte mult şi rugămintea lui Otto Hindrich, a cărui zi de naştere este astăzi. Mi-a spus că e ziua lui şi că îşi doreşte foarte mult să îl primesc pe Chipciu înapoi. E un copil, l-am văzut cu lacrimi în ochi şi atunci şi acest lucru a contat foarte mult pentru mine. Noi chiar i-am schimbat acum porecla lui Otto, îi spunem 'Valvă'. Pentru că el atunci (n.r. - la incidentul cu Chipciu) a făcut o glumă. După ce i-a venit mingea în faţă (n.r. - lui Chipciu) a spus 'Scuipă valva'. Şi de atunci îi spun 'Valvă'. Otto este un băiat care va creşte, a rămas în primii trei portari ai noştri, ţin la el, este ca şi copilul meu", a menţionat Şumudică.

ADVERTISING

Fotbalistul Alexandru Chipciu, exclus din lotul formaţiei CFR Cluj de tehnicianul Marius Şumudică după un conflict cu portarul Otto Hindrich la un antrenament, a anunţat, joi, că va continua la gruparea ardeleană, el cerându-şi scuze faţă de colegi şi staff, catalogând incidentul drept o lipsă de respect din partea sa.

Luni, antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Marius Şumudică, anunţa, într-o conferinţă de presă, că l-a exclus pe mijlocaşul Alexandru Chipciu din lotul formaţiei sale după un conflict al acestuia cu portarul Otto Hindrich.

Fotbalistul Alexandru Chipciu se află în lotul formaţiei CFR Cluj din 18 ianuarie 2020, când a semnat un contract valabil până în vara anului 2022. În vârstă de 32 de ani, mijlocaşul a câştigat două titluri şi o Supercupă a României cu gruparea ardeleană.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!