Marele John McEnroe consideră că Elena Rybakina nu trebuia lăsată să evolueze la Wimbledon: "Este rusoaică, nu?"

Marele John McEnroe consideră că Elena Rybakina nu trebuia lăsată să evolueze la Wimbledon: "Este rusoaică, nu?"

Fostul mare campion al tenisului, de șapte ori câștigător de turnee de Grand Slam, John McEnroe are o părere radicală în ceea ce o privește pe Elena Rybakina, proaspăta campioană de la Wimbledon, născută la Moscova, dar care reprezintă Kazahstan din 2018.

Prezența Rybakinei la Londra ridică și acum semne de întrebare, având în vedere că organizatorii de la All England Club au exclus de la început sportivii din Rusia și Belarus.

„Cred că este ciudat din cauza lucrurilor care s-au întâmplat. Nu vreau să intru în chestiuni politice, dar este rusoaică, nu? Este cam ciudat din cauza acestei situații în care nu le-a fost permis rușilor să joace”, a fost declarația lui McEnroe pentru agenția de presă britanică BBC.

ADVERTISING

Totuși, au fost voci care au sărit în sprijinul kazahei, printre care și Tracy Austin, dublă campioană la US Open: "Cel mai bun exemplu este că reprezintă Kazahstanul de patru ani deja. Nu o face de anul trecut. Cred că a făcut-o pentru că avea nevoie de finanțare, era una dintre cele mai bune junioare din lume, dar nu avea fondurile necesare pentru a călători", a punctat marea campioană americană.

Rybakina a cucerit primul său trofeu de Mare Șlem la doar 23 de ani, o carieră care a început practic să erupă la București, când a câștigat trofeul WTA de la Arenele BNR.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

3-6, 6-2, 6-2, a fost scorul cu care Rybakina s-a impus în prima sa finală de Grand Slam jucată vreodată.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!