Marc Marquez a primit acordul medical pentru a reveni în competiţie, după o absență de aproape un an

Marc Marquez a primit acordul medical pentru a reveni în competiţie, după o absență de aproape un an

Pilotul spaniol Marc Marquez, sextuplu campion mondial la motociclism viteză la clasa MotoGP, absent de pe circuite din iulie 2020 în urma unu grav accident, a primit acordul medical pentru a reveni în competiţie, a anunţat, sâmbătă, echipa Repsol Honda, citată de AFP.

„Ne întâlnim săptămâna viitoare la Portimao, în Portugalia”, unde va avea loc pe 18 aprilie următorul Grand Prix, a scris pilotul pe contul său de Instagram.

"Ultimele nouă luni au fost dificile, cu momente de incertitudine, cu suişuri şi coborâşuri. Dar eu sunt acum în măsură să-mi îndeplinesc din nou pasiunea!", a adăugat Marquez.

ADVERTISING

Campion mondial în 2013, 2014 şi din 2016 până în 2019, Marquez şi-a fracturat humerusul la primul Grand Prix din 2020 de la Jerez, în Spania, pe 19 iulie.

Presat să revină după o primă operaţie, pilotul spaniol şi-a agravat starea, fiind nevoit în decembrie să urmeze un tratament pentru "pseudoartrită infectată la humerusul drept".

În urma acestei noi intervenţii, Marquez a ratat primele două curse din sezonul 2021.

Dar o echipă de la Spitalul Ruber Internacional a considerat că starea pilotului "este satisfăcătoare", iar "progresele sunt evidente în procesul de consolidare a osului".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În absenţa sa, compatriotul său Joan Mir şi-a adjudecat titlul în 2020.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇