Marc Marquez a primit acordul medical pentru a reveni în competiţie, după o absență de aproape un an

Marc Marquez a primit acordul medical pentru a reveni în competiţie, după o absență de aproape un an

Pilotul spaniol Marc Marquez, sextuplu campion mondial la motociclism viteză la clasa MotoGP, absent de pe circuite din iulie 2020 în urma unu grav accident, a primit acordul medical pentru a reveni în competiţie, a anunţat, sâmbătă, echipa Repsol Honda, citată de AFP.

"Ne întâlnim săptămâna viitoare la Portimao, în Portugalia", unde va avea loc pe 18 aprilie următorul Grand Prix, a scris pilotul pe contul său de Instagram.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"Ultimele nouă luni au fost dificile, cu momente de incertitudine, cu suişuri şi coborâşuri. Dar eu sunt acum în măsură să-mi îndeplinesc din nou pasiunea!", a adăugat Marquez.

Campion mondial în 2013, 2014 şi din 2016 până în 2019, Marquez şi-a fracturat humerusul la primul Grand Prix din 2020 de la Jerez, în Spania, pe 19 iulie.

Presat să revină după o primă operaţie, pilotul spaniol şi-a agravat starea, fiind nevoit în decembrie să urmeze un tratament pentru "pseudoartrită infectată la humerusul drept".

În urma acestei noi intervenţii, Marquez a ratat primele două curse din sezonul 2021.

Dar o echipă de la Spitalul Ruber Internacional a considerat că starea pilotului "este satisfăcătoare", iar "progresele sunt evidente în procesul de consolidare a osului".

În absenţa sa, compatriotul său Joan Mir şi-a adjudecat titlul în 2020.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!