Manchester United obține primul trofeu în Anglia, din 2017 încoace

Manchester United obține primul trofeu în Anglia, din 2017 încoace

Gruparea britanică Manchester United a cucerit Cupa Ligii Angliei, primul trofeu în Insulă pentru diavolii roșii după o mare secetă, din 2017 mai exact, după un ultim act disputat duminică pe Wembley în fața lui Newcastle.

A fost 2-0 pentru echipa antrenată de olandezul Erik ten Hag, prin golurile semnate de Casemiro și Botman, ultimul un autogol bifat în minutul 39.

Un meci controlat de Man.United, care a avut posesia, a avut întâietatea, a avut ocaziile de gol. Un meci deja decis la capătul primului mitan, iar Newcastle nu a avut suficientă experiență după pauză pentru a întoarce scorul.

ADVERTISING

Trupa lui Erik ten Hag a trecut, pe rând, în drumul către finală, de Aston Villa, Burnley, Charlton și Nottingham Forest.

Ultimul trofeu al lui United era tot o Cupă a Ligii, obținută în 2017 după un 3-2 spectaculos cu Southampton. Newcastle rămâne fără acest trofeu în palmares, având o singură finală până acum, în 1976, una pierdută cu rivala din oraș a diavolilor, Man.City, scor 1-2.

Peste 90.000 de oameni au asistat la această partidă, pe Wembley, iar la lojă a fost prezent și Sir Alex Ferguson, legendarul antrenor al lui Manchester.

ADVERTISING

Echipele de start:

Manchester United: De Gea - Dalot, Martinez, Varane, Shaw - Casemiro, Fred - Antony, Fernandes, Rashford - Weghorst.
Rezerve: Garnacho, Heaton, Lindelof, Maguire, Malacia, McTominay, Sabitzer, Sancho, Wan-Bissaka
Antrenor: Erik ten Hag.

Newcastle: Karius - Trippier, Botman, Schar, Burn - Longstaff, Guimaraes, Joelinton - Almiron, Wilson, Saint-Maximin.
Rezerve: Anderson, Gillespie, Isak, Lascelles, Manquillo, Murphy, Ritchie, Targett, Willock.
Antrenor: Eddie Howe.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!