Liverpool - Real Madrid, meciul săptămânii în optimile Champions League

Liverpool – Real Madrid este cel mai așteptat meci al săptămânii în optimile Champions League. Cele două echipe au disputat finala Champions League în sezonul precedent, iar acum se vor întâlni în prima manșă, programată marți, de la ora 22:00, pe Anfield. 

În optimile Champions League se vor duela două echipe de mare tradiție în fotbalul continental. Liverpool s-a înființat în 1892, are în palmares 6 trofee în Champions League, iar campionatul din Anglia l-a câștigat de 19 ori în istorie. De partea cealaltă, Real Madrid a luat naștere în 1902, s-a impus de 14 ori în Champions League, iar în Spania a devenit campioană de 35 de ori.

ADVERTISING

Așadar, acest meci are un afiș mai mult decât interesant, în condițiile în care oricum "cormoranii" își propun să își ia revanșa după eșecul de anul trecut din finala Champions League. Atunci, Real Madrid s-a impus cu 1-0 la capătul unui meci decis de golul lui Vinicius. Formația lui Jurgen Klopp pornea cu prima șansă, dar organizarea excelentă a celor de la Real Madrid a dus trofeul pe Santiago Bernabeu.

Între timp, lucrurile s-au schimbat. Liverpool nu mai este echipa din sezonul precedent, ba chiar se chinuie serios. Este abia pe locul 8 în clasamentul din Premier League, în timp ce Real Madrid este pe locul 2 în La Liga, la opt puncte de liderul FC Barcelona.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Părerea generală este că Real Madrid este așadar favorită să obțină calificarea în sferturile de finală. Acest lucru poate fi observat și din cotele la pariuri sportive fotbal, unde formația lui Ancelotti are cota 1.65 la calificare, iar Liverpool are cota 2.25. Cât privește meciul de marți, bookmakerii o văd ușor favorită pe Liverpool să câștige. "Cormoranii" au cota 2.32 pentru o victorie, egalul are cota 3.55, iar succesul celor de la Real Madrid are cota 3.00.

FOTO-COTE-MECI-TUR

S-a înscris puțin în ultimele două meciuri dintre Liverpool și Real Madrid

Ultimele două partide dintre Liverpool și Real Madrid nu le-au oferit fanilor prea multe goluri. În finala Champions League din sezonul precedent scorul a fost 1-0 pentru Real Madrid, la capătul unui meci destul de închis. Nici în urmă cu două meciuri situația nu a fost cu mult diferită, iar scorul a fost 0-0 în aprilie 2021, într-un alt duel din Champions League.

ADVERTISING

Și partida de marți poate fi la fel de echilibrată, în condițiile în care nimeni nu își dorește să își asume prea multe riscuri. Având în vedere miza, Real Madrid nu ar spune nu unui rezultat de egalitate, ținând cont că va disputa returul pe teren propriu. Cota pentru un pariu Sub 2.5 goluri este 2.15, în timp ce cea pentru Peste 2.5 goluri este 1.70.

FOTO-SUB-2.5-GOLURI-1

Cum arată duelul golgheterilor

Mohamed Salah și Karim Benzema sunt vedetele celor două echipe și jucătorii care atrag cel mai mult atenția. Mohamed Salah are un sezon dezamăgitor în Premier League, cu doar 8 goluri în 22 de partide, dar s-a descurcat mult mai bine în Champions League, unde are 7 reușite în cele 6 meciuri disputate până în acest moment.

De partea cealaltă, Karim Benzema nu a reușit să marcheze în acest sezon de Champions League în cele 4 meciuri disputate, după ce în stagiunea precedentă a fost golgheterul competiției, cu 15 reușite. În schimb, francezul a trecut peste problemele medicale din prima parte a sezonului și a ajuns la cota 11 goluri în La Liga în 13 partide. De fapt, francezul are 8 goluri marcate în ultimele 10 meciuri oficiale pentru Real Madrid. Fiind un jucător atât de valoros, meciul de marți poate fi o bună oportunitate pentru Benzema să spargă gheața în acest sezon de Champions League, iar la pariuri sportive are cota 2.15 să înscrie în orice moment.

FOTO-BENZEMA-MARCHEAZA-ORICAND

Ce meciuri se mai dispută în această săptămână de Champions League

Tot marți de la ora 22:00 este programat și duelul dintre Eintracht Frankfurt și Napoli. Italienii conduc detașat în clasamentul din Serie A și se pregătesc de câștigarea titlului, iar parcursul din Champions League a fost și el excelent. Merg însă pe un teren pe care se câștigă greu, în condițiile în care Frankfurt are cinci victorii la rând în meciurile de acasă.

Miercuri, cel mai atractiv meci este cel dintre Leipzig și Manchester City, principala favorită la câștigarea trofeului Champions League. City a făcut un nou pas greșit în Premier League, remiza de la Nottingham, dar este favorită în partida de la Leipzig, o altă echipă inconstantă.

În celălalt meci al serii, Inter Milano primește vizita lui FC Porto. Italienii sunt considerați favoriți să obțină victoria, dar întâlnesc o echipă care are zece meciuri la rând cu victorie.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.