Superliga: Rapid învinge cu lejeritate un FCSB total debusolat

Superliga: Rapid învinge cu lejeritate un FCSB total debusolat

Rapid București s-a impus cu 2-0 în marele derbi disputat împotriva celor de la FCSB, primul derbi de acest gen de pe noua arenă din Giulești, în etapa cu numărul 2 a sezonului competițional 2022/2023.

Golurile au fost marcate ambele în primul mitan de Dugandzici și Săpunaru, în minutele 19 și 38.

Rapid București a dominat fără îndoială această întâlnire, dar în special prima repriză, una în care am putut vedea din nou, în toată splendoarea, cu ghilimelele de rigoare evident, o echipă FCSB fără idei, fără realizări, fără niciun fel de așteptare...

Primul gol a venit în minutul 19, când după centrarea lui Ioniță de pe flancul stâng mingea a ajuns la Dugandzici, sosit de doar două zile în Giulești, de la CFR Cluj. Acesta a reluat perfect cu capul la colțul lung pentru 1-0, dar poziționarea lui Dawa a fost cel puțin comică, dacă nu ar fi chiar de plâns pentru fanii FCSB.

Dugandzici a pasat decisiv la golul doi, unul venit după o gafă a celuilalt fundaș central, Bouhenna. Un gol semnat de veteranul Săpunaru, 38 de ani, șut tare și pe centru din 7-8 metri.

ADVERTISING

FCSB abia a avut un șut pe poartă, semnat de Coman, dar și o șansă imensă a lui Stoica, la 0-1, acesta scăpând singur cu Moldovan, dar nefiind în stare nici măcar să reia spre poartă..din maxim 10 metri!

Partea secundă nu a avut istoric, FCSB s-a chinuit să combine la mijlocul terenului, să atace puțin, dar steril, iar cele 4 schimbări făcute la pauză mai mult au încurcat decât au ajutat.

Un 2-0 clar și răspicat al Rapidului, care învinge pentru prima dată FCSB pe noua arenă din Giulești. Roș-albaștrii rămân cu un singur punct în campionat și au joi un meci esențial în Conference League, returul cu Saburtalo de la 0-1.

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL DE MECI, Rapid învinge cu 2-0!

Min.94: Intră Paul Iacob la Rapid, iese Florin Ștefan.

INFO: 4 minute de prelungiri!

Min.84: Șut Tănase de la distanță prins în doi timpi de Moldovan.

Min.81: Cordea face un fault urât la Papeau și vede și el cartonaș.

Min.78: Crepulja vede și el galben pentru un placaj la Musi.

Min.75: Iese Olaru, care abia intrat s-a accidentat...în locul său intră tânărul Musi.

Min.74: Iese Costache și la Rapid își face debutul francezul Papeau, care seamănă cel puțin la frizură cu columbianul Valderrama.

ADVERTISING

Min.71: Costache driblează trei adversari dar nu mai are suflu să tragă la poartă. Cât de rudimentar este Dawa de la FCSB...

Min.64: Mare ocazie Rapid! Costache întoarce un adversar, e în unghi singur cu Târnovanu, acesta respinge ca la handbal!

Min.63: Șut foarte slab al lui Olaru de la marginea careului. Olaru se încurcă cu Tănase de fapt..

Min.60: Două schimbări la Rapid, ies Ioniță și Sefer, intră Ciobanu și Pănoiu.

Min.59: Dugandzici vede alt galben pentru un cot în ceafa lui Olaru.

Min.57: Moldovan a primit galben după ce a incitat galeria oaspete. Iar Radunovici vede și el cartonașul pentru proteste.

Min.51: Mult mai motivată FCSB de la revenirea de la cabine. Capul lui Tănase se duce mult alături însă..

Min.49: Dugandzici putea scăpa singur cu Târnovanu, era o șansă de 1 la 1, dar se dă fault în atac la Tamm.

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

INFO: Patru schimbări la FCSB, intră Tavi Popescu, Șut, Tamm și Olaru, au ieșit Coman, Edjouma, Bouhenna și Oaidă.

Pauză, 2-0 pentru Rapid, fără dubii și fără discuții!

Min.40: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Rapid!! 2-0, Săpunaru marchează simplu din 5-6 metri, după o fază fixă, lovitură liberă aproape de flancul drept. Bouhenna e practic și el spectator..o pereche de fundași centrali fără nicio noimă a celor de la FCSB!

ADVERTISING

Min.33: Ianis Stoica e singur-singurel cu Moldovan, are toată poarta în față, dar efectiv pare că vrea să intre cu balonul direct în poartă. Pierde, evident mingea, uluitoare ocazia și nonșalanța lui Stoica!

Min.30: Rapidul are posesia, controlează mijlocul terenului, ca de obicei în ultimul timp FCSB nu are soluții.

Min.24: Primul galben al jocului îl vede Săpunaru, atac dur la Oaidă.

Min.22: Offside la o lovitură liberă periculoasă bătută de Coman, oricum Moldovan boxase, Rapid scapă.

Min.19: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Rapid! Dugandzici reia perfect cu capul la colțul lung, Dawa efectiv se uită la atacantul rapidist, nici măcar nu sare. 1-0, gol la primul meci pentru fostul vârf al lui CFR Cluj.

Min.19: Vine și un șut pe poartă al lui FCSB, semnat de Coman, prinde ușor Moldovan.

Min.17: Primul șut pe poartă trebuie să îl notăm, le aparține rapidiștilor, șut Sefer de la 20 de metri, prinde Târnovanu sigur.

Min.15: FCSB cere un penalti după un contact în careu, la intrarea lui Kajt se cere acest 11 metri.

Min.13: Momentan se joacă mai mult haotic, la mijlocul terenului, cele două formații nu sunt agresive, nu au curajul necesar să urce..

Min.7: S-a reluat partida, momentan nicio ocazie de gol, niciun pericol la cele două porți.

INFO: Se oprește din nou meciul, de data aceasta vinovată e galeria Rapidului..

Min.4: Florinel Coman e faultat cinic la mijlocul terenului, lovitură liberă FCSB.

Min.2: Meciul este oprit, galeria celor de la FCSB a aprins o multitudine de torțe și aruncă cu petarde înspre gazon.

ÎNCEPE MECIUL!

21.23: Atmosfera e una de vis în Giulești, arena e arhiplină, ne pregătim de un mare meci!

21.20: Sunt imagini din afara stadionului Giulești, suporterii celor de la FCSB intră acum în arenă, nu sunt turbulențe.

Echipele de start:

Rapid: Moldovan - J. Morais, Săpunaru, Dr. Grigore, Fl. Ștefan - Kait, Crepulja, Ioniță II - Sefer, Dugandzic, Costache.
Rezerve: Drăghia, Onea, P. Iacob, Ignat, Papeau, Pănoiu, Despa, Ciobanu, D. Iordache.
Antrenor: Adrian Mutu.

FCSB: Târnovanu - Ov. Popescu, Bouhenna, Dawa, Radunovic - Oaidă, Edjouma, Fl. Tănase - Cordea, I. Stoica, Fl. Coman.
Rezerve: A. Vlad, Șut, Oct. Popescu, Lixandru, Tamm, Fl.Achim, Olaru, Pantea, Musi.
Antrenor: Toni Petrea.

Arbitru: Istvan Kovacs.

Un prim mare derbi al sezonului de Superligă, meci care o găsește pe FCSB în mare suferință, după 1-1 în prima etapă cu U Cluj, dar mai ales după eșecul de joi seara cu Saburtalo din Georgia, în prima manșă din turul II preliminar al Conference League. Interesant este că patronul Gigi Becali a anunțat că echipa va menaja câțiva titulari având în vedere importanța returului de joi. Iar Rapid a început și ea prost sezonul, scor 0-1 la campioana CFR Cluj, cu un penalti ratat pe final. La giuleșteni au venit două transferuri în această săptămână, Dugandzici de la CFR și francezul Papeau venit din prima ligă poloneză.

Trebuie spus că e primul mare derbi pe care noua arenă din Giulești îl găzduiește. FCSB și Rapid s-au duelat de-a lungul timpului în cinci competiţii majore diferite: Superliga, Cupa României, Supercupa, Cupa Ligii şi cupele europene.

Cea mai recentă întâlnire a fost pe 15 decembrie 2021, când FCSB s-a impus dramatic în prelungiri cu 3-1, două goluri fiind marcate după minutul 90 - marcatori Florin Tănase - dublă, Ianis Stoica, respectiv Cristi Săpunaru. A fost al 44-lea succes pentru oaspeţii din această rundă izbutit în campionat în faţa rivalei.

Partida va fi televizată pe DigiSport, OrangeSport și PrimaSport.

Echipe probabile:

Rapid: 31. H. Moldovan - 3. Fl. Ștefan, 22. Săpunaru, 21. Dr. Grigore, 13. Morais - 23. Al. Albu, 4. Crepulja - 7. Sefer, 10. Al. Ioniță II, 8. Ciobanu - 91. Dugandzic.
Rezerve: 90. Drăghia, 5. Ignat, 6. P. Iacob, 9. V. Costache, 15. Dussaut, 16. Despa, 17. Pănoiu, 18. D. Iordache, 19. Onea. Antrenor: Adrian Mutu.

FCSB: 32. Târnovanu - 6. Haruț, 5. Dawa, 16. Tamm, 33. Radunovici - 27. Olaru, 18. Edjouma, 10. Fl. Tănase - 98. Cordea, 7. Fl. Coman, 11. Oct. Popescu.
Rezerve: 99. A. Vlad, 8. Șut, 9. I. Stoica, 15. Lixandru, 21. Fl. Achim, 23. Ov. Popescu, 26. Oaidă, 28. Pantea, 31. Mamut. Antrenor: Toni Petrea.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!