Liga Campionilor: Borussia Dortmund învinge PSG și se califică în finală

Liga Campionilor: Borussia Dortmund învinge PSG și se califică în finală

Borussia Dortmund a învins PSG, scor 1-0 (2-0 la general), și s-a calificat, marți, în finala Ligii Campionilor.

Cu avantaj pentru Borussia Dortmund, returul semifinalelor Ligii Campionilor de la Paris, contra lui PSG, a început sub semnul echilibrului. A fost nevoie de aproximativ 15 minute pentru o ocazie importantă, ratată de Goncalo Ramos. În ciuda faptului că PSG a dominat teritorial și a avut mai mult posesia, cea mai mare șansă de gol a aparținut Borussiei Dortmund, în minutul 35, dar Donnarumma a reușit să respingă în corner șutul lui Adeyemi, scăpat pe contraatac.

Repriza a doua a început tare, cu o ocazie uriașă ratată de PSG, prin Zaire-Emery, care a trimis în bară din 2 metri, în minutul 48. Două minute mai târziu, însă, Borussia Dortmund a deschis scorul prin Hummels, cu o lovitură de cap în urma unui corner. În minutul 61, Nuno Mendes a lovit bara cu un șut violent de la 25 de metri.

ADVERTISING

În minutul 77, Mats Hummels a reușit dubla, cu o reluare spectaculoasă din 7 metri, însă reușita sa a fost anulată pe motiv de ofsaid. Mbappe, din careu, și Marquinhos cu capul au mai ratat șanse de a marca pe Parc des Princes. Au urmat două ocazii uriașe pentru Paris, însă norocul a fost de partea nemților, iar Mbappe și Vitinha au trimis în bară. În ciuda faptului că PSG a forțat în prelungiri, Borussia Dortmund a rezistat și s-a calificat în ultimul act.

Borussia Dortmund așteaptă în finala Ligii Campionilor învingătoarea din dubla Real Madrid - Bayern. În tur, la Munchen, cele două echipe au remizat, scor 2-2.

ADVERTISING

Finala sezonului 2023/2024 din Liga Campionilor se joacă pe 1 iunie pe stadionul Wembley din Londra.

PSG - Borussia Dortmund 0-1 (Hummels 50)

Min. 90+4 - Final de meci.

Min. 88 - Ocazie PSG! Din nou bară! Vitinha șutează violent în transversala lui Kobel.

Min. 86 - Ocazie uriașă PSG! Mbappe reia din mijlocul careului, Kobel respinge în transversală și mingea iese în corner, iar apărarea Borussiei Dortmund respiră după o fază încâlcită, cu bâlbe ale germanilor.

Min. 80 - Ocazie PSG! Mbappe reia din prima la colțul scurt, din careu, după o pasă de poziție viitoare. Kobel respinge în corner de la prima bară.

ADVERTISING

Min. 77 - GOL ANULAT! Mats Hummels face dubla, dar dintr-o pozițe de ofsaid, sancționată de brigada de arbitri.

Min. 61 - Ocazie uriașă PSG! Nuno Mendes trage violent în bara porții lui Kobel, de la distanță! Crește presiunea parizienilor.

Min. 60 - Ocazie PSG! Goncalo Ramos trage din prima, peste poarta lui Kobel, după o minge ajunsă la el din partea dreaptă.

Min. 50 - GOOOOOOOOLLLLLLLL DORTMUND! Mats Hummels înscrie cu capul, după un corner executat foarte bine de Brandt.

Min. 48 - Ocazie PSG! Zaire-Emery trimite incredibil în bară din 2 metri, după un șut cu efect al lui Mbappe, blocat de apărarea Borussiei Dortmund.

Min. 46 - A început repriza a doua.

Min. 45+1 - Pauză.

Min. 45 - Ocazie PSG! Șutul în forță al lui Fabian Ruiz este deviat de Schlotterbeck, care e aproape de autogol, însă mingea ajunge în corner.

Min. 35 - Ocazie uriașă Dortmund! Karim Adeyemi scapă pe contraatac și face o cursă de senzație spre poarta lui Donnarumma, însă șutul său este blocat de portarul italian.

Min. 31 - Ocazie PSG! Ousmane Dembele trage puternic pe lângă poarta lui Kobel, din partea dreaptă, din interiorul careului.

Min. 19 - Ocazie Borussia Dortmund! Ryerson trage puternic, din drop, din interiorul careului, dar pe lângă poarta lui Donnarumma.

Min. 13 - Ocazie PSG! Goncalo Ramos trage pe lângă poarta lui Kobel, din marginea careului, după o pasă verticală de la mijlocul terenului.

Min. 1 - A început meciul.

Echipele de start:

PSG: Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Beraldo, N. Mendes - Zaire-Emery, Vitinha, F. Ruiz - Dembele, G. Ramos, Mbappe.
Borussia Dortmund: Kobel - Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, I. Maatsen - Emre Can, Sabitzer - J. Sancho, Brandt, K. Adeyemi - Fullkrug

Returul de la Paris pleacă de la 1-0 pentru Borussia Dortmund contra lui PSG, scor înregistrat în partida tur din Germania.

Dacă obține calificarea în finală, ar fi prima finală pe care Borussia Dortmund o joacă din 2013 încoace, când a pierdut contra lui Bayern.

De partea cealaltă, PSG a mai ajuns în finală și în 2020, când a fost învinsă tot de Bayern Munchen.

În cealaltă semifinală se înfruntă Real Madrid și Bayern Munchen, la Madrid, pe 8 mai.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!