Lionel Messi, "la cuțite" cu Liga Profesionistă de Fotbal din Spania

Lionel Messi, "la cuțite" cu Liga Profesionistă de Fotbal din Spania

Clauza de reziliere de 700 de milioane de euro din contractul lui Lionel Messi cu FC Barcelona nu este valabilă, a afirmat vineri Jorge Messi, tatăl şi agentul jucătorului, într-un comunicat adresat Ligii spaniole de fotbal (La Liga), transmite presa internaţională.

Potrivit comunicatului lui Jorge Messi, clauza de reziliere a expirat la finalul sezonului trecut, astfel că atacantul poate să plece ca jucător liber de contract.

Contractul lui Messi nu specifică o dată la care trebuie exercitată opţiunea de a pleca, doar faptul că acest lucru trebuie făcut la finalul sezonului, susţine tatăl fotbalistului.

ADVERTISING

"Noi nu ştim ce contract a fost analizat (de la Liga - n. r.) şi pe ce bază s-a conchis că acesta are o "clauză de reziliere" aplicabilă din momentul în care jucătorul decide să procedeze la ruperea unilaterală a acestuia, începând de la finalul sezonului 2019-2020", începe comunicatul trimis de Jorge Messi.

"Acest lucru se datorează unei erori evidente din partea dvs. Între-adevăr, aşa cum semnalează literal clauza 8.2.3.6 din contractul semnat între club şi jucător: această indemnizaţie nu se aplica în caz de rupere a contractului prin decizia unilaterală a jucătorului începând de la finalul sezonului 2019-2020", adaugă comunicatul.

ADVERTISING

"Este deci evident că indemnizaţia de 700 de milioane de euro, prevăzută în clauza anterioară 8.2.3.6, nu se aplică în niciun caz", conchide acest text.

La Liga a reacţionat după comunicatul lui Jorge Messi, repetând ceea ce a afirmat în urmă cu cinci zile: "Acest răspuns (trimis de anturajul lui Messi - n. r.) dezvăluie şi confirmă interpretarea scoasă din context şi departe de litera contractului (…)"

Iată ce mai puteți citi astăzi pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇