L’Etape by Tour de France vine în România

L’Etape by Tour de France vine în România

L’Etape by Tour de France, competiție de ciclism internațională, organizată încă din 1993, va avea o ediție și în România, în perioada 27-28 august, chiar la București.

Conceptul L’Etape by Tour de France este o șansă oferită cicliștilor amatori de a trăi experiență unică a unui concurs de ciclism ce poartă semnătura Turului Franței, urmărit de milioane de fani de pe întreg mapamondul.

L’Etape România by Tour de France este o competiție destinată atât cicliștilor cu experiență, cât și amatorilor, la care sunt așteptați pasionați din toată țara și din străinătate, ce vor concura pe trei trasee în funcție de nivelul de pregătire sportivă. Acestea vor marca locuri emblematice din București, scopul conceptului internațional fiind acela de a descoperi destinații interesante pe două roți, simțindu-te, totodată, precum un ciclist în Turul Franței.

ADVERTISING

În Piața Constituției va fi amenajat L’Etape România by Tour de France Village, deschis pentru public pe 27 august, iar pe 28 august, în ziua competiției, arealul va fi destinat exclusiv participanților în cursă și festivității de premiere.

Cele trei curse vor fi:

  • The Race, 85 km;
  • The Ride, 42 km;
  • The CITY ADVENTURE, 14 km, pentru adulți și copii.

Participanții vor pedala în imediata vecinătate a Pieței Constituției, de pe Bd. Unirii și atingând artere importante precum Calea Victoriei, Bulevardul Kiseleff și Bulevardul Libertății, puncte de atracție ce emană istorie: Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Palatul C.E.C., clădirea impozantă a Primăriei Municipiului București, Casa Armatei sau Ateneul Român. 

ADVERTISING

Evenimentul se va desfășura în parteneriat cu Primăria Municipiului București, Direcția de Cultură, Învățământ, Turism și PROEDUS. Partenerii instituționali care susțin evenimentul sunt Ambasada Franței, Ministerul Sportului și Federația Română de Ciclism.

Mai multe detalii despre seria globală de evenimente și despre competiția locală se găsesc pe site-ul oficial romania.letapebytourdefrance.com, iar cei care doresc să intre în cursă o pot face la secțiunea REGISTRATION, începând cu data de 30 mai 2022. Informații la zi se găsesc pe paginile de Facebook https://www.facebook.com/letaperomania  și Instagram: https://www.instagram.com/letaperomania    

ADVERTISING

Evenimentul din România este susținut de A.S.O. liderul mondial în organizarea curselor de ciclism, cu un portofoliu complex, din care fac parte cele mai populare evenimente sportive internaționale din lume, precum Paris-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege, Fleche Wallonne și Paris-Tours, precum și curse pe etape precum Paris-Niza , Critérium du Dauphiné și Vuelta a España.

L'Etape by Tour de France se organizează în 20 de țări.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇