Leo Messi și-a decis viitorul

Leo Messi și-a decis viitorul

Lionel Messi, jucătorul echipei americane de fotbal Inter Miami, a anunţat că nu va juca sub formă de împrumut la un alt club în pauza competiţională din Major League Soccer, afirmând că doreşte să-şi petreacă sărbătorile de iarnă acasă, alături de familia sa, informează Reuters.

În ultima perioadă au circulat zvonuri despre un posibil împrumut al lui Messi în liga din Arabia Saudită sau chiar o revenire la fostul său club FC Barcelona, în această iarnă, însă campionul mondial a dezminţit aceste speculaţii.

ADVERTISING

El a afirmat că, la nivel de club, se concentrează acum doar asupra meciului de final de sezon pe care Inter Miami îl va disputa împotriva formaţiei Charlotte FC, urmat de partidele selecţionatei Argentinei în preliminariile Cupei Mondiale 2026, programate luna viitoare.

"Mă voi antrena, voi juca meciul următor şi voi încerca să ajung aici (la naţională) în cel mai bun mod posibil, în noiembrie", a declarat Messi, care a marcat marţi ambele goluri ale Argentinei în partida câştigată în deplasare cu Peru (2-0).

ADVERTISING

"După aceea, mă voi bucura de vacanţă în Argentina. Este prima dată când voi avea mai multe zile libere în decembrie, cu sărbători, cu linişte sufletească, cu apropiaţii mei. În ianuarie, mă voi întoarce din nou (la Miami) pentru a participa la presezon, pentru a începe de la zero şi mă voi pregăti cât mai bine posibil, ca întotdeauna", a adăugat el.

Lionel Messi a semnat în vară cu Inter Miami, pentru care a disputat până în prezent 13 meciuri, reuşind 11 goluri şi 8 pase decisive. El a cucerit trofeul la prima ediţie a competiţiei Leagues Cup alături de echipa din Florida, pe care nu a reuşit să o ajute însă să se califice în play-off-ul MLS.

ADVERTISING

În luna noiembrie, Argentina va disputa două meciuri în preliminariile sud-americane ale Cupei Mondiale 2026, cu Uruguay pe teren propriu şi cu marea rivală Brazilia în deplasare.

Dacă Inter Miami ar fi ajuns în play-off-ul Major League Soccer, Messi s-ar fi putut confrunta cu un program strâns în continuare. "Este păcat. Ne-am apropiat foarte mult. Am ratat multe jocuri, am avut mai multe leziuni. Luna iulie a fost foarte grea pentru noi. Jucăm la fiecare trei zile, călătorim. Dar am câştigat un trofeu important pentru club şi pentru ceea ce va urma anul viitor", a mai spus decarul argentinian.

Potrivit presei spaniole, Lionel Messi este marele favorit la câştigarea Balonului de Aur, trofeu pe care l-a primit de şapte ori până acum pe parcursul carierei sale, un record.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇