Leo Messi a fost desemnat cel mai bun jucător din istoria La Liga. Surprinde clasarea lui Cristiano Ronaldo

Leo Messi a fost desemnat cel mai bun jucător din istoria La Liga. Surprinde clasarea lui Cristiano Ronaldo

Leo Messi a fost desemnat cel mai bun fotbalist din istoria primei ligi spaniole, într-un clasament în care, surprinzător, marele său rival Cristiano Ronaldo nu a prins nici măcar top 10.

Marele jucător argentinian a fost analizat de revista Cuadernos de Futbol, care a realizat o statistică, un studiu mai corect spus, cu ajutorul CIHEFE (Centrul de Investigații, Istorie și Statistică a Fotbalului Spaniol), studiu care a luat în considerare 89 de sezoane din La Liga, în care au fost studiați peste 20.000 de fotbaliști.

ADVERTISING
Lionel Messi - All 634 Goals for Barcelona (2004-2020) | HD

S-au luat în considerare criterii precum numărul de goluri marcate, reușite din acțiune, eliminări, convocări la echipe naționale, rezultate la Europene sau Cupe Mondiale etc.

După publicarea clasamentului primilor 100, Messi a câștigat acest premiu cu 695 de puncte, fiind urmat pe podium de Quini, de 5 ori golgheter al Spaniei, și el fost jucător la Barcelona, dar și la Gijon, și de Cesar Rodriguez, de asemenea tot fost jucător catalan, între 1939 și 1955.

ADVERTISING

Raul Rusescu se întoarce în Liga 1

Urmează în primii 10 Telmo Zarra, Raul, Juan Arza, Santillana, Di Stefano, Gorostiza, Pahino, Gento și abia pe locul 12 este Cristiano Ronaldo, fost jucător la Real, cu 457 puncte acumulate.

De altfel, Messi deține și locul 1 în clasamentul golgheterilor all-time din La Liga, cu 444 de goluri, urmat fiind de Ronaldo cu 312. În ce privește prima ligă din Spania, Ronaldo conduce într-un singur clasament statistic, și anume la capitolul penaltiuri, unde are 61 de goluri marcate din lovitură de la 11 metri, față de cele 57 reușite de Messi.

ADVERTISING

Iată și alte noutăți despre Messi și FC Barcelona, numai pe SpotMedia.ro:

Cine e jucătorul care l-a scos din sărite pe Messi: Argentinianul s-a enervat pe teren

Cum i-a surprins Messi pe oficialii Barcelonei


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!