Ladislau Boloni a fost demis după doar 3 meciuri

Ladislau Boloni a fost demis după doar 3 meciuri

Antrenorul român Ladislau Boloni nu mai este antrenorul echipei belgiene Gent, demiterea acestuia fiind anunţată luni de preşedintele grupării, Ivan De Witte, scrie Le Soir.

Mai mult, De Witte a afirmat într-o conferinţă de presă că regretă aducerea românului pe care a numit-o ”o greşeală de selecţie”.

Tehnicianul Boloni s-a aflat pe banca echipei doar trei meciuri, având o victorie şi două înfrângeri.

''Rezultatele ultimelor meciuri, în special la Eupen, au fost decisive. Trebuie să ţinem cont de vocea suporterilor şi a grupului de jucători. După ce am pus toate acestea împreună, am considerat că este mai bine să ne despărţim de Laszlo Boloni. A fost o eroare de selecţie (aducerea sa). Eu şi Michel Louwagie ne asumăm responsabilitatea. Am vrut să avansăm rapid. Nu vreau să dau vina pe antrenor pentru că a făcut tot posibilul pentru a obţine rezultatele. Cred însă că a fost bine să acţionăm direct deoarece nu se înţelegea cu grupul de jucători. Cred că a fost bine să nu lăsăm acest lucru să se agraveze'', a spus De Witte.

ADVERTISING

Antrenorul secund Wim De Decker va prelua interimatul pe banca tehnică.

Gent a fost învinsă vineri cu 2-1 în deplasare de modesta Eupen în primul meci al etapei a 5-a a campionatului de fotbal al Belgiei. "Ştim că dacă vrem să regăsim nivelul pe care ni-l dorim, uneori trebuie să treci prin iad", declara după meci Boloni, citat de site-ul walfoot.be.

Boloni o preluase pe Gent, vicecampioana Belgiei, după etapa a 2-a. Gent o va întâlni marţi acasă pe Rapid Viena în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

ADVERTISING

Gent are în palmares un titlu de campioană (2015) şi trei Cupe ale Belgiei (1964, 1984, 2010). Printre antrenorii săi din acest deceniu a fost şi Mircea Rednic (octombrie 2013 - aprilie 2014).

În Belgia, Boloni, 67 de ani, a pregătit-o pe Antwerp din iulie 2017 până în luna mai a acestui an. El a mai antrenat şi pe Standard Liege (2008-2010), cu care a fost campion în 2009.

Fost selecţioner al naţionalei României (2000-2001), Boloni a mai pregătit echipe ca AS Nancy (1994-2000), Sporting Lisabona (2001-2003), Rennes (2003-2006), AS Monaco (2006), RC Lens (2011) sau PAOK Salonic (2011-2012). 

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇