Ionuț Lupescu, acuzat că a ajutat o echipă să câștige titlul în Liga 1

Ionuț Lupescu, acuzat că a ajutat o echipă să câștige titlul în Liga 1

Adrian Porumboiu lansează acuzații grave la adresa lui Ionuț Lupescu.

Fostul patron al celor de la FC Vaslui spune că Ionuț Lupescu a ajutat-o pe Oțelul Galați să câștige titlul în Liga 1, în urmă cu 9 ani.

La vremea respectivă, Lupescu ocupa funcția de director general al Federației Române de Fotbal și, susține Porumboiu, intervenea pentru delegarea arbitrilor în favoarea gâlâțenilor.

"Arbitri manevrați doar împotriva mea? Nu doar a mea. A mai fost și Timișoara în aceeași postură ca și mine. Echipe care concurau la primul loc, chiar și Steaua, FCSB au fost și ei… Nu a fost numai o parte. Au fost mai mulți factori care au fost implicați. Luați meciurile și vedeți cine arbitra pe CFR și cine arbitra la indirect.

La meciul Astra - Vaslui, în minutul 93, la 1-0, ne detașam spre titlu. Galeria Oțelului, care jucase la Chiajna, s-a mutat la Ploiești, la meciul nostru și a stat în spatele porții. În repriza a doua, cu acordul observatorului Ligii, care după aia s-a dus angajat la Astra, s-a mutat iar. Cătălin Popa? Da, Popa. La Ligă nu făcea ăla de capul lui. Au dat cu pietricele în fraierul ăla de Kuciak și a scăpat mingea. Am luat gol în 90+4, 1-1. Până atunci faza banală de roșu la Temwanjera cu Goian. Roșu! Era Kovacs… Dar înainte de meci fusese acasă la Ionuț Lupescu. Lupescu era cu Oțelul, care era antrenată de Dorinel Munteanu. S-au petrecut lucrurile astea. Trebuie să spunem adevărul și murdăria care a existat."

Ionut Lupescu, la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu"
ADVERTISING

Oțelul Galați a câștigat în premieră titlul în sezonul 2010/2011.

Locul doi în acel sezon a fost ocupat de Politehnica Timișoara, la patru puncte distanță de gălățeni, în timp ce Vaslui a terminat pe poziția a 3-a, la cinci puncte în spatele campioanei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇