Ionel Ganea face dezvăluiri la 20 de ani de la ultima victorie a României la un turneu final: Cine l-a lovit cu pumnul înaintea meciului cu Anglia

Ionel Ganea face dezvăluiri la 20 de ani de la ultima victorie a României la un turneu final: Cine l-a lovit cu pumnul înaintea meciului cu Anglia

Ultima victorie a României la un turneu final datează de acum fix 20 de ani, iar Ionel Ganea și-a amintit de un eveniment petrecut înaintea meciului cu Anglia, de la EURO 2020.

Fostul atacant dezvăluie ca a fost lovit cu pumnul înaintea meciului de unul dintre apărătorii britanici.

Martin Keown, trecut pe la Arsenal și Everton, este cel care l-a lovit pe Ganea.

"De la început am vrut să le arăt că suntem hotărâți să-i batem. Eu am avut meciul meu cu fundașul lor. Keown mi-a dat un pumn când a intrat pe teren, a vrut să mă avertizeze, dar englezul n-a știut cu cine se pune. Mi-am luat și eu revanșa după pumnul încasat de la el", a spus Ganea pentru Prosport.

ADVERTISING

3-2 a fost scorul întâlnirii dintre România si Anglia, după golurile marcate de Chivu (min.22), Dorinel Munteanu (min.48) și Ionel Ganea (min.89 - penalti), respectiv Shearer (min.41 - penalti) și Owen (min.45).

Echipa de start a României la meciul cu Anglia din 2000:

Stelea – Contra, Filipescu, Popescu (Belodedici '32), Chivu, Petrescu – Gâlcă (Roşu '68), Munteanu, Ilie (Ganea '74) – Moldovan, Mutu.

Cu acea victorie, România s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European din 2000.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇