Ioan Andone, surprins total după ce s-a mutat în Spania: Comparația pe care o face cu România

Ioan Andone, surprins total după ce s-a mutat în Spania: Comparația pe care o face cu România

Ioan Andone s-a retras din antrenorat și s-a mutat în Spania.

Fostul antrenor campion cu Dinamo și CFR Cluj are o locuință în Spania și a remarcat că prețurile sunt mult mai mici decât cele din România.

"În Spania, cheltuiesc mai puțini bani decât în București. E mai scump la noi! Sincer! Taxele, impozitele, curentul… La noi, dau curentul 2500 de lei pe lună. În Spania, plătesc pe curent 210 euro pe două luni și am patru dormitoare. Acolo am de toate, am frigidere, merge aerul condiționat, calorifere electrice", a spus Andone pentru Gsp.ro.

ADVERTISING

De asemenea, Andone a explicat că zona în care locuiește e plină de români.

"Sunt foarte mulți români acolo. În Seviila, Cadiz, Cordoba, Marbella și Malaga sunt 170.000 de români. E o comunitate foarte mare. Se face și o biserică, se strâng fonduri. O biserică ortodoxă, cu un preot ortodox român. Am fost și eu de două-trei ori la slujbă. Am fost curios. Până acum, românii închiriau câte o biserică, dar marea majoritate sunt catolice.

În general sunt oameni tineri acolo, iar eu am prieteni care au firme de construcții, ateliere auto. N-am crezut că mă pot obișnui acolo, dar mai ales iarna este superb. Zăpadă n-am văzut niciodată acolo! Dar sunt la două ore de Sierra Nevada, te duci și schiezi cât vrei", a mai spus Andone.

ADVERTISING

Conform datelor oficiale, aproximativ 650.000 de persoane de origine română trăiesc în Spania.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇