Încă o jucătoare de top anunță că nu merge la US Open 2020

Încă o jucătoare de top anunță că nu merge la US Open 2020

Jucătoarea rusă de tenis Svetlana Kuzneţova, laureată la US Open în 2004, a anunţat că nu va participa la turneul de Mare Şlem de la Flushing Meadows din acest an, invocând temerile legate de pandemia de Covid-19, informează AFP.

„Din cauza situaţiei defavorabile datorate coronavirusului, am luat decizia dificilă de a nu participa la US Open”, a declarat jucătoarea în vârstă de 35 de ani într-un mesaj postat pe Instagram.

Numărul 32 mondial va lipsi, de asemenea, şi de la turneul de la Cincinnati, mutat la New York în bula de la Flushing Meadows săptămâna viitoare, înaintea US Open, programat între 31 august şi 13 septembrie.

ADVERTISING

"Sunt dezolată pentru că aşteptam aceste turnee, dar pandemia a schimbat toate planurile. Eu sper că situaţia la nivel mondial va deveni mai stabilă pentru următoarele competiţii", a adăugat jucătoarea rusă.

Cine va mai lipsi de la US Open 2020

Kuzneţova, care a câştigat la Flushing Meadows primul din cele două titluri ale sale de Mare Şlem (al doilea, la Roland Garros în 2009), se adaugă unei liste lungi de jucătoare şi jucători europeni care au ales să lipsească de la această competiţie.

Australianca Ashleigh Barty, numărul 1 mondial, ucraineanca Elena Svitolina (nr. 5) şi olandeza Kiki Bertens (nr. 7) au luat această decizie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La masculin, Rafael Nadal, nr. 2 mondial, a renunţat şi el la turneul american, la fel ca şi elveţianul Stanislas Wawrinka.

Federaţia americană de tenis (USTA) a anunţat, totodată, luni, forfait-urile cehoaicei Barbora Strycova şi a chinezoaicei Xiyi Wang.

De asemenea, USTA a informat într-un document adresat jucătorilor care vor participa sau urmează să-şi anunţe participarea la turneul US Open, că nu va fi răspunzătoare pentru eventuale infectări cu Covid-19 sau chiar moartea din această cauză, participanţii urmând să o facă pe propria răspundere.

ADVERTISING

Iată ce mai puteți citi astăzi pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇