Încă o echipă s-a calificat la Cupa Mondială din 2022

Coreea de Sud a obţinut marţi a zecea sa calificare consecutivă la Cupa Mondială de fotbal, după ce a învins Siria cu 2-0, în deplasare, în etapa a opta a preliminariilor grupei A din preliminariile zonei asiatice pentru Mondialul 2022, transmite AFP.

Golurile meciului disputat în Dubai au fost înscrise de Kim Jin-Su (minutul 53) şi Kwon Chang-Hoon (71). Coreea de Sud este a doua ţară din Asia care obţine biletul pentru Qatar pe teren după Iran, deja calificată în aceeaşi grupă A.

Selecţionerul Siriei este românul Valeriu Tiţa.

Coreea de Sud, antrenată de portughezul Paulo Bento, avea nevoie de un egal pentru a-şi asigura prezenţa la turneul final. Mondialul din Qatar va fi al unsprezecelea la care va participa naţionala sud-coreeană.

Tot marţi, Iranul a învins cu 1-0 acasă Emiratele Arabe Unite după golul lui Mehdi Taremi din minutul 44. Sadegh Moharrami, de la gazde, a fost eliminat în minutul 49.

În aceeaşi grupă a mai avut loc meciul Liban – Irak, încheiat 1-1. Oaspeţii au deschis scorul prin Ayman Hussein (40). Maher Sabra a egalat în al doilea minut de prelungire al primei reprize.

Clasamentul grupei:

ADVERTISING


1. Iran 22 puncte
2. Coreea de Sud 20
3. EAU 9
4. Liban 6
5. Irak 5
6. Siria 2

Primele două clasate din cele două grupe ale preliminariilor zonei asiatice se califică la CM 2022, iar echipele de pe locul al treilea susţin un baraj, tur-retur, a cărui câştigătoare va disputa un baraj intercontinental.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!