Iga Swiatek, statistici excepționale la Turneul Campioanelor

Iga Swiatek, statistici excepționale la Turneul Campioanelor

Lidera mondială Iga Swiatek, poloneza care este de luni bune nr.1 WTA, are parte de un început fulminant de Turneu al Campioanelor.

În competiția care se desfășoară în această perioadă la Fort Worth, în Texas, SUA, Iga are o linie de clasament perfectă după faza grupelor, 3 victorii din 3, în care a cedat un maxim de 13 game-uri.

Swiatek are 14 din ultimele 15 meciuri câștigate, iar în ultima partidă din Texas, poloneza a dispus de Coco Gauff, scor 6-3, 6-0. În fiecare meci disputat până acum la WTA Tour Finals, Iga nu a stat pe teren mai mult de 80 de minute.

După această fază a grupelor, Swiatek a bifat și un record, și anume a ajuns pe 2 într-un clasament select, doar Justine Henin cedând mai puține game-uri în grupele Turneului Campioanelor (11), de când se evoluează sub acest format, din 2003 mai exact. Pe următoarele locuri în clasament se află Amelie Mauresmo și Serena Williams cu 15 game-uri pierdute în 2004 și 2013.

ADVERTISING

De asemenea, poloneza de 21 de ani a câștigat 47 de meciuri pe hard în acest sezon, doar Clijsters, Radwanska, Jankovici sau Davenport având mai multe victorii într-un sezon pe această suprafață.

În plus, sportiva poloneză a devenit prima jucătoare de sub 22 de ani care să ajungă în semifinalele Turneului Campioanelor, de la Petra Kvitova, în 2011.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!