Iga Swiatek și Arina Sabalenka avansează la Stuttgart

Iga Swiatek și Arina Sabalenka avansează la Stuttgart

Primele două clasate în ierarhia tenisului feminin, poloneza Iga Swiatek şi belarusa sub drapel neutru Arina Sabalenka, s-au calificat cu emoţii vineri în semifinalele turneului WTA 500 de la Stuttgart, cu care începe sezonul pe zgură în Europa, informează AFP.

Swiatek a trecut de jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 17 mondial, cu 4-6, 6-1, 6-2, după un meci care a durat mai bine de două ore. Poloneza o va întâlni în semifinale pe tunisianca Ons Jabeur, numărul 4 mondial, care a eliminat-o uşor în sferturi pe brazilianca Beatriz Haddad Maia, 6-3, 6-0.

ADVERTISING

Swiatek conduce cu 3-2 în întâlnirile directe cu Jabeur, pe care a învins-o anul trecut în finala de la US Open şi în cea a turneului WTA 1.000 de la Roma.

Sabalenka a avut nevoie de mai mult de două ore pentru a se impune în duelul cu fostul număr 2 mondial, spaniola Paula Badosa, 4-6, 6-4, 6-4.

Finalistă anul trecut la Stuttgart, Sabalenka o va înfrunta în semifinale pe rusoaica Anastasia Potapova, locul 24 mondial, care continuă evoluţiile foarte bune la acest turneu. După ce a învins-o în optimi pe jucătoarea americană Coco Gauff, locul 6 mondial, Potapova a dominat-o în sferturi, 4-6, 6-3, 6-3, pe Caroline Garcia, franţuzoaica aflată pe locul 5 în clasamentul WTA.

ADVERTISING

Turneul de la Stuttgart este dotat cu premii totale de 678.814 dolari.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇