Greșeli pe bandă rulantă făcute de VAR

Greșeli pe bandă rulantă făcute de VAR

Premier League a recunoscut, în emisiunea Match Of The Day de pe BBC, trei erori legate de sistemul de arbitraj video (VAR) la meciurile de joi, în care Manchester United şi Southampton au beneficiat de penalty-uri imaginare, în timp ce Tottenham ar fi meritat unul care i-a fost refuzat, potrivit BBC şi France Football.

Publicitate

Organizatoarea campionatului a recunoscut, prin vocea unui reprezentant al său, fostul arbitru Dermot Gallagher, că Southampton şi Manchester United nu ar fi trebuit să primească penalty-uri în meciurile cu Everton (1-1), respectiv Aston Villa (3-0). În schimb, Tottenham ar fi trebuit să obţină unul la începutul întâlnirii cu Bournemouth (0-0).

Analiza meciurilor si ponturile specialistilor sunt pe GntTips

Southampton a ratat de la punctul cu var, prin James Ward-Prowse, însă despre penalty-ul primit de Manchester United s-a vorbit mult. Arbitrul a dictat o lovitură de la 11 metri ce nu a fost anulată de VAR, iar Bruno Fernandes a transformat şi i-a adus în avantaj pe "diavoli roşii", iar soarta partidei s-a schimbat.

Publicitate

Manchester United a obţinut 13 penalty-uri în Premier League în acest sezon (după ce a avut 12 în ediţia trecută), egalând recordul stabilit de Leicester în 2015-2016 şi Crystal Palace în 2004-2005.

Tottenham nu a primit un penalty care i s-ar fi cuvenit când Harry Kane a fost împins de un adversar, Joshua King, în minutul 5 al partidei de joi.

Antrenorul londonezilor, Jose Mourinho, s-a plâns pe bună dreptate după meci: "Toată lumea lumea ştie ce este acela un penalty. Şi când spun toată lumea chiar mă gândesc la toată lumea".

Dezamăgirea lui Mourinho nu este străină poate de faptul că după aceea echipa sa nu a trimis niciun şut pe spaţiul porţii, remizând cu o formaţie aflată în zona retrogradării, ce nu obţinuse niciun punct după reluarea campionatului la mijlocul lui iunie. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇