Gică Hagi reacționează dur după ratarea grupelor Conference League: "Suntem zero"

Gică Hagi reacționează dur după ratarea grupelor Conference League: "Suntem zero"

La două zile după eliminarea din Conference League, Gică Hagi (58 de ani) a reacționat după dubla cu HJK Helsinki, 2-3 la general.

Hagi a ținut un discurs-manifest despre nivelul fotbalului românesc și a vorbit despre ratarea calificării în grupele Conference League.

"Așa e fotbalul, când câștigi și ai performanțe ești fericit, când pierzi și nu te califici, clar că am avut cu toții o zi dezamăgitoare. În același timp, am și reflectat și analizat. E o situație clară, fotbalul românesc are mult de progresat, în multe direcții.

ADVERTISING

E un moment în care trebuie să reflectăm foarte bine. Sunt două lucruri, e de administrativ, unde trebuie să fim mult mai organizați și puternici, pentru că acolo se produc bugetele. După vine partea tehnică.

Toată România e de acord că suntem unde suntem, e realitatea care ne doare, greu de acceptat. Dar datoria noastră e să analizăm și să vedem ce facem de mâine încolo", a spus Gică Hagi.

"Regele" cere soluții pentru redresarea fotbalului românesc: "Trebuie găsite cauzele și schimbat ceva, pentru că dacă mergem în continuare la fel și închidem ochii… Celor care au făcut performanță le e greu să accepte această realitate, dar trebuie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Echipele românești trebuie să participe an de an în cupele europene, să aibă acționari, oameni puternici, cum e în tot fotbalul european.

Încă o dată o zic, de aia s-a făcut acea revoluție în 1989, am vrut să fim liberi, democrați. Dar, de atunci, în sport am regresat foarte tare, în special la sporturile colective. Toți pe care îi băteam sau jucăm de la egal la egal au crescut.

Atunci aveau 80 de milioane buget și au ajuns acum la un miliard. Noi, în România, suntem zero. Bugetele noastre nici nu contează, sunt infime comparate cu potențialul și populația tarii.

ADVERTISING

Clar că ce s-a întâmplat în vara asta și în ultimii 10-15 ani eu zic că doare. Dacă doare… Dacă nu, acceptăm și mergem înainte, dar greu să vină ceva foarte bun pentru România.

Să nu uitați un lucru, succesul aduce fericire, în momentul de față românii sunt suparăți. Important e ca cei de sus să găsească soluții foarte viabile, prin care sportul să progreseze și să ajungă iar sus", a mai spus Gică Hagi la conferința de presă.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!