Gazonul de 450 de mii de euro de la Arena Națională, schimbat după doar 18 meciuri

Gazonul de 450 de mii de euro de la Arena Națională, schimbat după doar 18 meciuri

Gazonul de 450 de mii de ero montat în primăvară la Arena Națională a rezistat doar jumătate de an.

După doar 18 meciuri disputate, Primăria Capitalei a decis să schimbe din nou gazonul celui mai mare stadion din România.

Motivul? Competiția de DOTA 2 organizată pe Arena Națională a distrus gazonul! Scena uriașă amplasata pe teren a ruinat suprafață de joc, astfel că Primăria Capitalei va plăti din nou pentru schimbarea gazonului.

”În weekend-ul 30-31 octombrie 2021, sunt în desfășurare lucrările de schimbare a gazonului hybrid pe Arena Națională, în prezent acestea fiind realizate în proporție de 50%. Până la data de 31.10.2021 aceste lucrări vor fi finalizate. Menționăm că, din data de 01.11.2021, accesul publicului va fi permis începând cu ora 10:00”, a transmis Direcția de Investiții din Cadrul Primăriei Generale a Capitalei pentru DigiSport.ro.

ADVERTISING

Autoritățile nu au făcut însă publice și costurile pentru schimbarea gazonului. Cert este că precedentul gazon hybrid, montat în luna aprilie, a costat 2.2 milioane de lei, echivalentul a 450 de mii de euro.

Atunci, autoritățile au spus că au mers pe varianta unui gazon hybrid tocmai pentru a nu-l mai schimba atât de des ca în anii precedenți.

Ce s-a întâmplat de fapt? Gazonul a rezistat doar 18 meciuri: 4 de la EURO 2020, câte 6 pentru FCSB și Rapid, Supercupa României și unul al naționalei României.

ADVERTISING

Competiția de DOTA 2 organizată pe Arena Națională a închis stadionul pentru fotbal din luna octombrie, astfel că FCSB și Rapid au fost nevoite să joace în provincie, deși în București mai sunt două stadioane noi: Steaua și Arcul de Triumf.

În plus, Arena Națională nu a mai fost disponibilă nici măcar pentru oamenii care doreau să facă mișcare în zonă.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!