Gabriela Ruse, eliminată în sferturile probei feminine de dublu la Roland Garros

Gabriela Ruse, eliminată în sferturile probei feminine de dublu la Roland Garros

Perechea româno-ucraineană Gabriela Ruse/Marta Kostiuk a fost învinsă de cuplul american Madison Leys/Taylor Townsend, cu 7-6 (5), 2-6, 7-5, marţi, la Paris, în sferturile de finală ale probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis de Mare Şlem de la Roland Garros.

Ruse şi Kostiuk, care în optimi au trecut de favoritele numărul patru, s-au înclinat după două ore şi 26 de minute de joc.

Ruse şi partenera sa au controlat jocul în cea mai mare parte a timpului, dar nu au reuşit să fructifice avantajul creat.

ADVERTISING

În primul set, Ruse şi Kostiuk au condus cu 2-0, dar au fost egalate, 2-2, iar apoi s-a mers cap la cap până în tiebreak, unde au avut 3-0, dar au fost egalate. Ele au mai condus cu 4-3 şi 5-4, însă au pierdut ultimele trei puncte şi setul.

Gabriela Ruse şi Marta Kostiuk s-au impus clar în setul secund, cu 6-2.

În decisiv, perechea româno-ucraineană a condus cu 2-0, a fost egalată (2-2), a avut apoi 4-2, dar americancele au egalat din nou, 4-4. La 5-5, Ruse şi partenera sa au ratat o minge de break, iar apoi americancele şi-au făcut serviciul, încheind meciul cu break (7-5).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ruse şi Kostiuk au comis 6 duble greşeli, faţă de doar 2 ale adversarelor, au fructificat mai puţine mingi de break, au stat mai bine la mingile direct câştigătoare (32-30) şi la erorile neforţate (39-45), încheind şi cu mai multe puncte (116-110).

Perechea româno-ucraineană s-a ales cu un cec de 79.500 de euro şi 430 de puncte WTA la dublu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇