Gabriela Ruse avansează în optimile probei de dublu de la Australian Open

Gabriela Ruse avansează în optimile probei de dublu de la Australian Open

Gabriela Ruse şi ucraineanca Marta Kostiuk s-au calificat în optimile de finală ale probei feminine de dublu, după ce au învins cuplul Nicole Melichar-Martinez (SUA)/Ellen Perez (Australia) cu 3-6, 7-6 (7), 6-0, sâmbătă, la Melbourne.

Ruse şi Kostiuk au câştigat în faţa favoritelor numărul nouă după circa două ore de joc (2 h 4 min).

Perechea româno-ucraineană a salvat o minge de meci în tiebreak-ul setului secund (la 6-7), impunându-se cu 9-7, după care a câştigat setul decisiv la zero.

Diferenţa s-a făcut la mingile de break, unde Ruse şi Kostiuk au fructificat 3/5, iar favoritele au câştigat doar una din şase.

ADVERTISING

Ruse şi Kostiuk şi-au asigurat un cec de 67.250 de dolari americani şi 240 de puncte WTA la dublu, iar în optimi vor înfrunta învingătoarele din meciul care opune cehoaicele Miriam Kolodziejova/Marketa Vondrousova şi cuplul Beatriz Haddad Maia (Brazilia)/Shuai Zhang (China), cap de serie numărul şapte.

În optimi e calificată şi perechea româno-elveţiană Monica Niculescu/Viktorija Golubic, care va înfrunta un cuplu valoros, favoritele numărul patru, Storm Hunter (Australia)/Elise Mertens (Belgia), sau perechea Timea Babos (Ungaria)/Kristina Mladenovic (Franţa), care are patru titluri de Mare Şlem în această formulă.

ADVERTISING

În proba de simplu a junioarelor, românca Maria Daciana Ciubotaru, venită din calificări, a învins-o în primul tur pe australianca Alana Subasic cu 7-5, 6-1, urmând să o înfrunte pe japoneza Ena Koike, a 11-a favorită, în turul secund.

Cara Maria Meşter a fost întrecută în primul tur de taiwaneza Madeleine Jessup cu 6-4, 3-6, 6-1.

PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie

  • Meci 51 Spania – Anglia (Berlin, 22:00)

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇