FRF vrea să schimbe formatul Cupei României

FRF vrea să schimbe formatul Cupei României

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că în perioada următoare vor avea loc consultări pentru schimbarea formatului competiţional al Cupei României.

„În Comitetul Executiv de astăzi am luat decizia de a consulta toţi actorii din fotbalul românesc pentru o structură optimizată a Cupei României. Asta pentru a aduce mai mulţi spectatori pe stadioane, pentru a creşte audienţele TV şi implicit veniturile din sponsorizări. Noua structură va ţine cont şi de modificările pe care le vedem la nivel european”, a spus el.

ADVERTISING

Burleanu a explicat că pentru găsirea celui mai bun format competiţional pentru Cupa României a fost contractată compania olandeză Hypercube, cea care a oferit şi sistemul folosit în prezent în Liga I.

"Compania cu care vom lucra este Hypercube, aceeaşi care a lucrat la formatul competiţional din Liga I de azi. În luna februarie vă vom prezenta concluziile acestei cercetări, pentru că dorim ca noul sistem să fie implementat din vară în Cupa României (n.r. - vara anului 2022)", a precizat preşedintele.

ADVERTISING

Compania olandeză Hypercube a contribuit la modelarea sistemelor competiţionale ale Ligii Campionilor şi Europa League, EURO 2016, precum şi ale campionatelor din Olanda, Belgia, Portugalia, Norvegia, Danemarca, Austria şi Elveţia.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!