FRF explică dispariția a doi fotbaliști de la echipa națională: "Au fost propunerile lui Edi Iordănescu"

FRF explică dispariția a doi fotbaliști de la echipa națională: "Au fost propunerile lui Edi Iordănescu"

Prin vocea lui Andrei Vochin, FRF a oferit detalii despre setul de reguli impus de Edi Iordănescu la echipa națională care a dus la dispariția a doi jucători din anturajul primei reprezentative a României.

Este vorba despre Andrei Ivan și Alexandru Mitriță, ambii fotbaliști ai Universității Craiova, care l-au supărat pe Edi Iordănescu în momentul când s-au prezentat la baza de pregătire de la Mogoșoaia pentru cantonamentul echipei naționale a României.

Vochin oferit detalii și a spus că Edi Iordănescu a fost deranjat de faptul că frizeri, notari sau curieri au avut acces în cantonamentul echipei naționale a României în timpul acțiunilor conduse de el și stafful său.

ADVERTISING

"Disciplina impusă a fost elementul principal al formării unui grup, că tot râde lumea de grupul ăsta de se prăpădeşte. Elveţia, cu toate valorile ei, n-a învins România cu grupul ei.

Ca să faci un grup trebuie să faci un set de reguli respectat de toată lumea, indiferent de unde vine. Un set de reguli ca accesul limitat la poartă al frizerului. Îţi pui întrebarea: <>. Sau să-şi rezolve probleme de vize, acte… Li s-a spus şi de ce nu mai trebuie, că se pierde din concentrare.

Majoritatea a înţeles. Au fost unii care n-au înţeles sau au crezut că pot sau că au putut face lucrurile astea în trecut şi nu li s-a întâmplat nimic. Când a încălcat codul, înseamnă că nu se poate adapta la un stil de joc, că nu mă refer doar la frizer, la o filosofie a antrenorului, la un cod disciplinar în interiorul grupului şi atunci te respinge grupul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Grupul spune 'Stai, domnule, ce facem? Noi ne chinuim aici şi vine unul care vrea să strice treaba asta?'. Nu sunt doar chestii tehnice, tactice, ci sunt şi de nivel social. Chestia asta a fost aplicată nu doar jucătorilor. Nu sunt doar chestii tehnice, tactice, ci sunt şi de nivel social. Chestia asta a fost aplicată nu doar jucătorilor.

Fiecare îşi face treaba, nu face suplimentar, nici mai puţin. Cine acceptă, rămâne. Cine nu acceptă, trebuie să plece, că altfel nu poţi să salvezi echipa. Da, au fost propunerile lui Edi Iordănescu, n-au venit dinspre preşedinte, director tehnic, dinspre mine. Toţi am fost deschişi, iar meritul e 100% al lui şi al jucătorilor", a spus Andrei Vochin, la Orange Sport.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!