FRF anunță că negociază cu trei antrenori preluarea funcției de selecționer al României

FRF anunță că negociază cu trei antrenori preluarea funcției de selecționer al României

Federația Română de Fotbal negociază cu trei antrenori în același timp pentru preluarea funcției de selecționer al României.

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a dezvăluit, luni seara, că FRF a pornit negocierile cu Adrian Mutu și Edi Iordănescu, după ce discuțiile cu Ladislau Boloni par că s-au impotmolit.

Stoichiță a dezvăluit și că FRF forțează introducerea unei clauze în contract prin care noul selecționer va putea fi demis în acest an, dacă rezultatele din Liga Națiunilor vor fi sub așteptări.

ADVERTISING

"Au fost discuții cu Boloni, Adi Mutu și Edi Iordănescu. Fiecare a primit același gen de contract, în care sunt stipulate niște clauze. Nu se poate să nu există obiective. Federația nu vrea să păcălească un selecționer, vrem doar să câștigăm. Contractul este până după Campionatul European, în caz că te califici. Liga Națiunilor este un obiectiv intermediar. Dacă antrenorul rămâne în grupa a doua, unde ne aflăm acum, Comisia Tehnică decide soarta selecționerului. Poți pierde un meci din ghinion, din cauza pandemiei. O promovare în prima urnă valorică te-ar duce să joci cu echipe mari", a dezvăluit Stoichiță într-o intervenție la Digi Sport.

ADVERTISING

"Demiterea este când nu merge nimic și n-ai în contract clauze. Aici este un obiectiv intermediar pe care selecționerul trebuie să-l realizeze. Ce o să spuneți dacă retrogradăm în urna a treia? Un selecționer nu va fi adus pentru a fi dat afară! Mereu am fost corecți cu antrenorii pe care i-am avut. Negocierile sunt confidențiale, nu pot să divulg contractul unui selecționer. Este normal ca și angajatul, dar și angajatorul, să vină cu pretenții. Noi nu vrem să retrogradăm din urna a doua", a adaugat acesta.

ADVERTISING

România va întâlni Bosnia și Herțegovina, Finlanda și Muntenegru în Liga Națiunilor. Toate meciurile din grupă se vor juca în luna iunie și septembrie a acestui an.

Ladislau Boloni (68 de ani), Edi Iordănescu (43 de ani) și Adrian Mutu (42 de ani) sunt liberi de contract.

FRF le-a mai oferit funcția de selecționer al României lui Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, dar aceștia au refuzat propunerea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇