France Football a dezvăluit nominalizații pentru Balonul de Aur

France Football a dezvăluit nominalizații pentru Balonul de Aur

Norvegianul Erling Haaland (Borussia Dortmund), francezul N’Golo Kante (Chelsea), italianul Leonardo Bonucci (Juventus Torino), englezul Mason Mount (Chelsea) şi algerianul Riyad Mahrez (Manchester City) sunt primii nominalizaţi la Balonul de Aur, anunţaţi de France Football.

Kante şi Mount au câştigat Liga Campionilor în sezonul trecut cu echipa lor, în timp ce Mahrez a fost finalist, iar Haaland a fost golgheterul competiţiei. Bonucci a fost unul dintre principalii artizani ai câştigării EURO 2020 de către Squadra Azzurra.

ADVERTISING

Revista franceză a dezvăluit vineri seară numele candidaţilor la acest trofeu, care nu a fost acordat anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus. Câştigătorul din 2019 este argentinianul Lionel Messi, care a obţinut atunci pentru a şasea oară distincţia.

Următorii cinci candidaţi anunţaţi de France Football sunt francezul Karim Benzema (Real Madrid), englezii Harry Kane (Tottenham) şi Raheem Sterling (Manchester City) şi italienii Gianluigi Donnarumma (transferat de la AC Milan la Paris Saint-Germain) şi Nicolo Barella (Inter Milano), ultimii doi campioni europeni în această vară cu naţionala ţării lor.

ADVERTISING

Lionel Messi, care a câştigat în acest an Copa America cu Argentina, transferat de la FC Barcelona la PSG, este printre următoarele cinci nume anunţate, alături de portughezul Bruno Fernandes (Manchester United), spaniolul Pedri (FC Barcelona), croatul Luka Modric (Real Madrid) şi Giorgio Chiellini (Juventus Torino). căpitanul naţionalei Italiei.

Luka Modric a obţinut acest trofeu în 2018.

Printre următorii cinci nominalizaţi sunt doi jucători de la campioana Angliei, Manchester City, belgianul
Kevin De Bruyne şi portughezul Ruben Dias, alături de argentinianul Lautaro Martinez (Inter Milano), danezul Simon Kjaer (AC Milan) şi brazilianul Neymar (PSG). Acesta din urmă este nominalizat pentru a zecea oară la Balonul de Aur, pe care nu a reuşit până acum să-l câştige.

ADVERTISING

Următoarele cinci nume anunţate sunt polonezul Robert Lewandowski (Bayern Munchen), italianul Jorginho şi spaniolul Cesar Azpilicueta, ambii de la Chelsea, egipteanul Mohamed Salah (Liverpool) şi belgianul Romelu Lukaku, transferat în vară de la Inter Milano la Chelsea.

Revenit la Manchester United de la Juventus Torino, portughezul Cristiano Ronaldo, de cinci ori laureat al Balonului de Aur, este printre ultimii cinci nominalizaţi, alături de spaniolul Gerard Moreno (Villarreal), englezul Phil Foden (Manchester City), francezul Kylian Mbappe (PSG) şi uruguayanul Luis Suarez. Acesta din urmă, campion al Spaniei în sezonul trecut cu Atletico Madrid, este nominalizat pentru a şaptea oară la Balonul de Aur, pe care nu l-a obţinut niciodată.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!