Fotbalist ivorian, surprins de ce a găsit în România: "Știam doar de Mutu și de Hagi. Îți schimbi radical opinia"

Fotbalist ivorian, surprins de ce a găsit în România: "Știam doar de Mutu și de Hagi. Îți schimbi radical opinia"

Un fotbalist ivorian stabilit în România din 2019 și-a spus părerea sinceră despre ce a găsit în țara noastră.

Francois Yabre (32 de ani), fotbalist la Oțelul Galați în Superligă, a vorbit despre experiențele trăite până acum în România, la Oradea, Târgu Jiu, Bacău și Galați.

Înainte a venit în România, Yabre a spus că știa doar lucruri legate de fotbal, mai exact despre Gică Hagi și Adrian Mutu. El a dezvăluit că a fost avertizat despre România de oameni care l-au pus în gardă, însă și-a format propria părere despre țara noastră și nu e deloc una rea.

ADVERTISING

"Românii sunt foarte prietenoși și e foarte ușor de discutat cu ei. Am un sentiment foarte plăcut legat de români. (…) Uite, am locuit în Oradea, Târgu Jiu, Bacău și Galați. Am fost impresionat de Oradea, care este un oraș frumos, la fel și Galațiul.

Categoric în Oradea am întâlnit oameni care s-au purtat foarte frumos cu mine. Același lucru îl pot spune și despre Galați, pentru că și aici am întâlnit persoane cu care mă înțeleg perfect. Pentru asta sunt foarte recunoscător!

Lumea se bucură de viață! Am văzut că aici nu contează ceea ce ai, lumea se concentrează pe a fi fericită! Îmi place că oamenii sunt foarte prietenoși și când mă văd pe stradă îmi spun: "Ce faci, frate?". Și când iau Bolt-ul sau Uber-ul, șoferii discută cu mine, mă întreabă: "De unde ești?".

ADVERTISING

Știam doar jucători de fotbal. Auzisem de Mutu, de Hagi. Îl aveam și pe prietenul meu care juca la CFR Cluj, Lacina Traore. Dar despre țară nu știam foarte multe.

N-aș spune speriat! Dar atunci când ajungi într-un loc necunoscut și mai ai și presiune din exterior… Îmi spuneau: "Mergi în România? Acolo e așa și-așa". Apoi, când am venit aici a fost mult mai bine față de ceea ce m-am gândit inițial.

Oamenii din exterior nu știu ce înseamnă România, așa că folosesc cuvinte "urâte". Mulți nu cunosc ce este România, sunt multe lucruri pe care trebuie să le înveți despre această țară și apoi, după ce le înveți, îți schimbi radical opinia", a spus Francois Yabre, conform gsp.ro.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!