Fotbalist italian, surprins total dupa un deceniu în țara noastră: "Stau în Milano al României"

Fotbalist italian, surprins total dupa un deceniu în țara noastră: "Stau în Milano al României"

Ajuns în România în 2013, Romeo a jucat pentru echipe precum Gaz Metan Mediaș, U Cluj, Csikszereda și Chindia.

El se declară încântat de experiența sa în România, chiar dacă familia l-a avertizat că ar putea fi furat în țara noastră.

"Copile, unde te duci tu? În România? Doamne! Păi, ce cauți acolo? Ăia vin la noi să muncească pentru o viață mai bună și tu vrei să te duci acolo?!", i-au spus părinții când au aflat de transferul în România, conform Gsp.ro.

"Da, așa este, așa mi-au zis părinții, la plecare. Și ei, și mătușa, și verișorii. "Ai grijă că te fură! Nu sunt oameni buni", au mai zis. M-am hotărât să fac pasul cel mare, în ciuda a tot ceea ce mi s-a zis. În Italia sunt români care vă strică imaginea, care fură, care fac impresie urâtă. Bine, nu toți. Din păcate, chiar dacă sunt mai puțini decât mulți români care muncesc cinstit în afară, cei care fac rău dau linia. Uite, la noi, în sud, vin să muncească, în nord se duc cei care fac nebunii, mai ales că acolo sunt mai mulți bani", și-a început povestirea Roberto.

ADVERTISING

El afirmă că imaginea pe care unii români o au în străinătate nu este deloc adevărată. "Am cunoscut oameni altfel decât mi s-a spus… Românii sunt OK ca și persoane, nu sunt nesimțiți, au educație. În mare parte sunt corecți. Și în Italia, și oriunde, sunt oameni buni și oameni răi", a completat Romeo.

Romeo vrea să se stabilească definitiv în România, motiv pentru care își va construi o casă în Cluj.

"Sunt oameni frumoși la Cluj. Eu văd orașul ca un fel de Milano al României! S-a dezvoltat foarte mult. Nu se compară cu alte orașe, cu tot respectul.

ADVERTISING

Bucureștiul este altceva, mai mare, mai opulent, dar nu-mi plac agitația și aglomerația. Am promovat cu U Cluj, mi-a rămas orașul în suflet. E mare, dar nu e mare, e cosmopolit, ajungi destul de repede dintr-o parte în alta", a completat Romeo.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇