Formula 1: Lewis Hamilton concurează pentru Ferrari din 2025. Explicațiile britanicului

Formula 1: Lewis Hamilton concurează pentru Ferrari din 2025. Explicațiile britanicului

Lewis Hamilton (39 de ani) va concura, începând din sezonul 2025, pentru Ferrari în Formula 1.

Printr-un comunicat oficial, Ferrari a confirmat înregimentarea multiplului campion din „Marele Circ”, la doar câteva minute după ce Mercedes – echipa sa actuală – a oficializat despărțirea.

„Scuderia Ferrari se bucură să anunțe că Lewis Hamilton va se va alătura echipei începând cu 2025”, au anunțat italienii.

La Ferrari, Hamilton va face echipă cu Charles Leclerc. Ca să-i facă loc lui Hamilton, Scuderia Ferrari a renunțat la Carlos Sainz.

ADVERTISING

Hamilton și-a explicat decizia de a pleca de la Mercedes: "Am petrecut 11 ani uimitori la această echipă și sunt atât de mândru de ce am realizat împreună. Mercedes a făcut parte din viața mea de când aveam 13 ani. Aici am crescut, așa că să plec a fost una dintre cele mai dificile decizii pe care le-am luat vreodată. Dar simt că este momentul potrivit să fac acest pas și sunt entuziasmat de o nouă provocare.

Voi fi mereu recunoscător pentru sprijinul incredibil din partea familiei Mercedes, în special lui Toto pentru prietenia lui și felul în care a condus echipa și vreau să terminăm cu bine colaborarea. Sunt 100% angajat să livrez cea mai bună performanță posibilă în acest sezon și să transform acest ultim an cu «Săgețile Argintii» unul de neuitat", a spus Lewis Hamilton.

ADVERTISING

Informațiile despre trecerea lui Hamilton la Ferrari au început să circule încă din jurul prânzului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇