Formula 1: Hamilton câștigă la Silverstone după un ultim tur în care a făcut pană și abia a atins linia de sosire

Formula 1: Hamilton câștigă la Silverstone după un ultim tur în care a făcut pană și abia a atins linia de sosire

Pilotul englez Lewis Hamilton a câștigat pe teren propriu la Silverstone în Marele Premiu al Marii Britanii la Formula 1, dar a avut mare noroc pe final când a făcut pană și cu un pneu sfâșiat abia s-a târât până la linia de finiș.

Într-o cursă în care a plecat din pole position, Hamilton a reuşit să câştige in extremis în faţa olandezului Max Verstappen (Red Bull), după ce a trecut linia de sosire pe trei roţi, dar cu toate acestea pilotul olandez nu a reuşit să îl ajungă din urmă.

Coechipierul lui Hamilton, finlandezul Valtteri Bottas, de la Mercedes AMG, care a luat startul de pe poziţia secundă şi a suferit şi el o pană, a terminat până la urmă pe locul 11, în afara punctelor.

ADVERTISING

Este a 87-a victorie din carieră pentru Hamilton, iar englezul mai are acum foarte puțin până să îi doboare recordul marelui Schumacher, mai are mai exact doar 4 victorii până la egalarea acestuia.

În clasamentul general al piloților în Campionatul Mondial, Hamilton s-a dus la 30 de puncte avans peste Bottas, 88 față de 58, iar pe locul 3 este Max Verstappen cu 52.

Lewis Hamilton s-a impus pentru a 7-a oară în acest Mare Premiu care se desfășoară la el acasă.

Incidentul cu pneul sfâșiat a avut loc cu doar un tur înainte de finiș, dar Verstappen se afla mult prea departe pentru a-l mai ajunge din urmă și a ajuns în cele din urma la 3 secunde distanță.

ADVERTISING
Hamilton Wins Despite Dramatic Late Tyre Issue | 2020 British Grand Prix

A fost a patra etapă a Campionatului Mondial de F1. Săptămâna viitoare vom avea o nouă etapă pe același circuit, Silverstone, din UK.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇