FIFA a anunțat ce se întâmpla cu meciul Scoția - Ucraina

FIFA a anunțat ce se întâmpla cu meciul Scoția - Ucraina

Semifinala barajului de calificare la CM 2022 din Qatar, dintre Scoţia-Ucraina, meci amânat din martie din cauza ofensivei armatei ruse în Ucraina, a fost reprogramată pentru 1 iunie, iar câştigătoarea confruntării va evolua contra Ţării Galilor pe 5 iunie, a anunţat joi FIFA, scrie AFP.

Partida Scoţia – Ucraina era programată să aibă loc pe Hampden Park pe 24 martie, dar a fost amânată din cauza ofensivei militare a Rusiei contra Ucrainei.

Luna trecută, Federaţia scoţiană de fotbal (SFA) a fost de acord cu decizia Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) de a amâna pentru luna iunie semifinala barajului dintre Scoţia şi Ucraina, prevăzută iniţial pe 24 martie, pentru calificarea la Cupa Mondială 2022 din Qatar.

ADVERTISING

''Ţinând cont de situaţia din Ucraina, susţinem cererea de amânare a meciului şi reiterăm mesajul nostru de solidaritate către prietenii noştri şi colegii de la Federaţia ucraineană de fotbal. În lumina conflictului actual din Ucraina, FIFA a luat decizia bună de a amâna meciul nostru de baraj. Importanţa şi semnificaţia fotbalului sunt major diminuate în timp de război şi gândurile noastre merg către civilii ucraineni afectaţi de conflict'', se arăta într-un comunicat al SFA, semnat de directorul general Ian Maxwell.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Biletele cumpărate de spectatori pentru meciul Scoţia - Ucraina din 24 martie rămân valabile pentru partida reprogramată în luna iunie, a precizat SFA.

Cupa Mondială din Qatar va reuni 32 de echipe naţionale la turneul final prevăzut între 21 noiembrie şi 18 decembrie 2022.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!