FCSB răspunde după acuzațiile lansate de FRF: "I-am dat 5.000 de dolari să ne protejeze"

FCSB răspunde după acuzațiile lansate de FRF: "I-am dat 5.000 de dolari să ne protejeze"

FCSB a răspuns după ce FRF a cerut clubului roș-albastru să facă o listă cu arbitrii care au fost mituiți.

Gigi Becali a susținut că nu i-a dat bani direct unui arbitru, însă a recunoscut că a făcut acest lucru prin intermediul lui Jean Padureanu, dar a precizat că nu pentru ca echipa sa să fie avantajată.

"Niciodată în viață nu am dat bani la arbitri. A fost o singura dată cu Jean Pădureanu (n.r. fost patron la Gloria Bistrița). La Intercontinental, să fim protejați. I-am dat 5.000 de dolari, că, domne', e bine să fim protejați. Când am văzut că la primul meci, cu Național, ne-au rupt, i-am zis să îmi dea banii înapoi. A mai fost odată la Brașov. Niciodată nu am dat vreun ban la un arbitru! Nu era vorba de corupție. Era vorba să nu fim furați, nu să furăm. Niciodată în viața mea nu am dat bani.

ADVERTISING

Dacă eu voiam să fac corupție cu arbitri, era șef la arbitri Nicolae Grigorescu. Mi-a cerut o dată 10 mii împrumut. I-am zis că nu îi dau, să nu se interpreteze. Dacă voiam, îi dădeam 100 de mii. Dacă voiam să fac aranjamente, trebuia la un singur meci, să fac egal cu Iași. Mi s-a oferit să îl câștig, pe o sumă mică. Nu am acceptat. Cel ce face corupție nu primește cununa dacă nu respectă regula. Am respectat legea dreptății și am primit cununa de la Dumnezeu în fotbal", a spus Becali la Digi Sport.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Răspunsul vine după o declarație făcută miercuri de Răzvan Burleanu, președintele FRF.

"Am discutat cu domnul Argăseală, i-am spus de toată deschiderea noastră, nu sunt un tip ranchiunos. Această întâlnire cred că totuși va avea loc, dacă e deschis la dialog, la 24 de ore distanță. Însă ce condiție aș avea, pentru a merge mai departe, cu orice discuție, este aceea care face referire la o listă, pe care l-aș ruga să mi-o pună la dispoziție în momentul în care ne vom întâlni. Deci are timp să se pregătească la următoarea întâlnire.

ADVERTISING

E o listă cu trei arbitri, trei foști arbitri cărora le-a dat bani sau alte beneficii, direct sau indirect, și cu care el s-ar simți mai confortabil dacă s-ar afla la conducerea arbitrajului românesc. Și îi promit că lista respectivă rămâne una confidențială. Trebuie să vă împărtășesc că, la ultima întâlnire pe care am avut-o aici, domnul Becali mi-a împărtășit despre aceste practici, care erau legate de trecutul fotbalului nostru, în ceea ce privește persoane din organizație sportivă. Așa că aș fi curios doar pentru a înțelege mai bine cum arăta peisajul fotbalistic în trecut", a spus Burleanu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇