EURO 2020: Elveția se impune clar în fața Turciei, dar rămâne la jocul rezultatelor pentru calificarea în optimi

EURO 2020: Elveția se impune clar în fața Turciei, dar rămâne la jocul rezultatelor pentru calificarea în optimi

Elveția a câștigat clar meciul cu Turcia din ultima rundă a fazei grupelor de la EURO 2020, scor 3-1, scor insuficient însă pentru a prinde locul 2 și calificarea directă în optimi.

Helveții s-au impus după golurile marcate de Seferovici și o dublă Shaqiri, respectiv gol de onoare marcat de Kahveci. Naționala în alb și roșu speră acum să prindă optimile de finală de pe locul 3, cu cele 4 puncte acumulate.

Elveția, cu un ochi și cu o ureche lipite la rezultatul de la Roma, dintre Italia și Țara Galilor, a început bine, așa cum trebuia să fie, jocul de la Baku cu Turcia.

ADVERTISING

În chiar minutul 6, Seferovici a fost deschis bine în careu de Zuber, a șutat spre colțul din dreapta jos al porții și a deschis scorul.

Turcia continua să fie aceeași echipă slabă, vlăguită parcă, fără nicio notă pozitivă. Nicio șansă pentru trupa lui Guneș să se remarce nici în această ultimă zi de la EURO.

În schimb, Elveția a ieșit iarăși la rampă în minutul 26. Shaqiri primea o pasă superbă de la același Zuber, iar șutul său de la marginea careului la vinclu a fost spectaculos, pentru 2-0!

ADVERTISING

Turcia a marcat totuși primul său gol de la acest European după pauză, prin Kahveci, minutul 62, după o pasă minunată primită de la Calhanoglu. Însă Elveția continua să spere după dubla lui Shaqiri din minutul 68, doar șase minute mai târziu, șut năprasnic sub transversală după a treia pasă de gol a lui Zuber.

Helveții tot așteptau un semnal de la meciul de pe Olimpico căci la acel moment era o departajare doar între golaveraj între ei și galezi, în ceea ce privește lupta pentru locul 2, care mergea direct în optimi.

Turcia încheie în genunchi acest EURO iar prestația sa amintește de aceea de la debutul său la un European, în 1996, când părăsea competiția după 0-1 cu Croația, 0-1 cu Portugalia și 0-3 cu Danemarca, pe atunci campioana europeană en-titre.

ADVERTISING

Trupa din Țara Cantoanelor termină pe locul 3 totuși această grupa A, după un duel cu Țara Galilor pe care l-a pierdut la golaveraj, 4-5 față de 3-2 cu cât a încheiat naționala lui Bale și Moore. Cel mai probabil însă, cu 4 puncte, Elveția se va califica în optimile de finală ale acestui turneu final.

Echipe de start:

Elveția: Sommer - Elvedi, Akanji, Rodriguez - Widmer, Freuler, Xhaka, Zuber - Seferovici, Shaqiri, Embolo.

Turcia: Cakir - Celic, Demiral, Soyuncu, Muldur - Under, Tufan, Ayhan, Kahveci, Calhanoglu - B. Yilmaz.

Arbitru: Slavko Vincici (Slovenia).

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

O echipă din Liga 1 vrea să dea lovitura și îi aduce ”la pachet” pe Rusescu și Tănase - surse

Horia Tecău, campion în proba de dublu în turneul de la Halle

Încă un bărbat a fost atacat de urs în Harghita

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!