Eduard Novak: Ar fi un dezastru interzicerea suporterilor pe stadioane

Eduard Novak: Ar fi un dezastru interzicerea suporterilor pe stadioane

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a afirmat, joi, că speră ca procentul de ocupare a stadioanelor să nu scadă mai mult de 30%, considerând că interzicerea totală ar fi un dezastru.

„Asta este, trebuie să ne conformăm. Din păcate numărul de îmbolnăviri, de cazuri, a crescut, dar sper că vom trece cât mai repede acest val şi că nu va mai fi altul după valul 4. Sper că nu se va ajunge să se închidă sportul. Sper să stabilizăm măcar la 30% şi să nu mai coborâm la zero, pentru că ar fi dezastru”, a spus Novak la sediul Romfilatelia, cu ocazia lansării mărcii poştale „Medalii paralimpice 2020”.

ADVERTISING

Întrebat cum comentează dispoziţiile conform cărora la evenimentele în interior sălile pot fi ocupate în proporţie de 50% iar pe stadioane, în aer liber, procentul este de doar 30% din capacitate, Novak a spus că MTS nu a fost consulat când au fost stabilite măsurile.

"Nu este problema mea, problema mea sunt sportul şi stadioanele. Evenimentul PNL e eveniment PNL (Congresul PNL, organizat cu 5.000 de membri în interior, la Romexpo, n. red.), sunt alte ministere, chiar nu vreau să mă bag în această problemă. Ştiţi de ce nu vreau să mă implic? Pentru că noi nu suntem în grupul CNSU (Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă), MTS nu este în grupul care decide aceste formule şi reguli. Nu pot să dau niciun răspuns. Asta se practică în fiecare ţară, fiecare guvern îşi ia măsurile care consideră, numărul este destul de alarmant şi trebuie să ne conformăm", a declarat Novak.

ADVERTISING

Referitor la declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care a spus că golful "nu este deloc un sport exclusivist", Novak a precizat că nicio disciplină nu este ieftină.

"Statisticile arată că suntem pe ultimul loc la aportul de masă şi la nutriţie. În ceea ce priveşte golful, nu cred că avem infrastructură să devină un sport de masă. Dacă vom avea infrastructura şi mediul de business căruia îi place să practice golful... Cu siguranţă este un sport foarte plăcut. Cred că niciun sport nu este ieftin, dacă ne gândim la tenis, la fotbal. Investim în copiii noştri să facă sport şi asta este. Mai bine investeşti în copil să facă sport şi să fie sănătos decât să duci banii la medic", a mai spus Eduard Novak.

ADVERTISING

Conform normelor în vigoare, în localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 depăşeşte 3 la mia de locuitori, accesul pe arenele sportive se va face în procent de 30% din capacitate.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇