Edi Iordănescu este noul selecționer al României - oficial

Edi Iordănescu este noul selecționer al României - oficial

Edi Iordănescu este noul selecționer al României.

Anunțul a fost făcut, marți, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Casa Fotbalului, la care au participat, alături de noul selecționer, președintele FRF, Răzvan Burleanu, și directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță.

"Misiunea lui este să readucă echipa națională în elita fotbalului mondial. Experiența lui ca antrenor a contat, spiritul analitic, cunoașterea fotbalului românesc, dar și faptul că a lucrat cu mulți dintre actualii jucători ai naționalei", a spus Răzvan Burleanu.

ADVERTISING

"Contractul se întinde pe următorii doi ani și se va prelungi automat în caz de calificare la Campionatul European din 2024", a adăugat șeful Federației Române de Fotbal.

Edward Iordănescu, noul selecționer al României ????????

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Marţi, 25 ianuarie 2022

"Mulțumesc tuturor oamenilor din Federație pentru încredere. Am simțit încredere în toate discuțiile purtate. Când au apărut aceste discuții, am pus totul pe planul secund. Am încredere foarte mare că putem împreună să construim o echipă care să ne facă mândri din nou și să strălucească așa cum toata lumea așteaptă. Obiectivul va fi calificarea la Campionatul European, dar mai avem și un obiectiv intermediar cu Liga Națiunilor, care ne poate facilita un drum mai accesibil", a declarat noul selecționer.

ADVERTISING

"Dacă am fost numit politic? Am fost susținut de americani (râde - n.red.). Bine că ați deschis acest subiect pentru a putea să-l închidem pentru totdeauna. Cine spune asta îmi aduce un afront important, pentru munca mea, pentru sacrificiile făcute. Puterea politică a fost schimbată de mai bine de 20 de ani în perioada asta și voi știți mai bine decât mine asta. Toate echipele pe care le-am preluat au mers în sus. Niciodată nu am lăsat-o mai jos. În fotbal nu poți să păcălești", a adăugat Edi Iordănescu.

ADVERTISING

20.000 de euro pe lună va fi salariul lui Edi Iordănescu, care are în contract și un bonis consistent pentru calificarea la EURO 2024.

Programul naționalei României în 2022

  • 25 martie: Grecia (acasă - amical)
  • 29 martie: Israel (deplasare - amical)
  • 4 iunie: Muntenegru (deplasare - Liga Națiunilor)
  • 7 iunie: Bosnia-Herțegovina (deplasare - Liga Națiunilor)
  • 11 iunie: Finlanda (acasă - Liga Națiunilor)
  • 14 iunie: Muntenegru (acasă - Liga Națiunilor)
  • 23 septembrie: Finlanda (deplasare - Liga Națiunilor)
  • 26 septembrie: Bosnia-Herțegovina (acasă - Liga Națiunilor)

Edi Iordănescu (43 de ani) se află la primul mandat ca selecționer. În cariera sa de antrenor le-a mai pregătit pe FC Vaslui, Fortuna Brazi, ASA Târgu Mureș, Pandurii Tărgu Jiu, CSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaș și FCSB.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇