După Messi, Inter Miami aduce încă un jucător important

După Messi, Inter Miami aduce încă un jucător important

Mijlocaşul spaniol Sergio Busquets, care s-a despărţit de FC Barcelona, va fi component al echipei Inter Miami, unde îl va avea din nou coechipier pe argentinianul Lionel Messi, potrivit unui video postat pe Twitter de gruparea din Major League Soccer, în care apar imagini şi declaraţii ale celor doi jucători, scrie AFP.

Contactat de AFP, clubul din Florida nu a clarificat mesajul video, dar acesta nu lasă loc la alte interpretări, în finalul filmuleţului apărând textul: „Da, pentru Busi”, porecla lui Busquets.

ADVERTISING

Busquets, care va împlini 35 ani în iulie, a anunţat din luna mai că va părăsi campioana Spaniei la care a evoluat 18 ani.

În ultimul sezon, Busquets ar fi avut venituri de 14 milioane de dolari la clubul catalan, în timp ce la Inter Miami cel mai mare salariu este al lui Josef Martinez (4 milioane de dolari), însă două treimi este plătit de fostul său club Atlanta United.

După ce Barca a jucat un amical cu Inter Miami vara trecută, pe DRV PNK Stadium, Busquets a declarat într-un interviu că a fost impresionat de facilităţile lui Inter Miami şi că este un fan al MLS, ligă pe care a urmărit-o atent după ce fostul său coechipier David Villa s-a alăturat lui New York City FC în 2014.

ADVERTISING

Considerat unul dintre cei mai buni mijlocaşi la închidere din era modernă, Busquets a câştigat 31 de trofee în 719 de apariţii pentru FC Barcelona, inclusiv Liga Campionilor (3), Cupa Mondială a Cluburilor (3), opt campionate şi şapte cupe naţionale.

''Felicitări pentru o carieră uimitoare, pentru că a jucat la un club atât de mult timp şi a câştigat 31 de trofee, asta este incredibil'', a declarat Phil Neville, fostul antrenor al lui Inter Miami, luna trecută, când au circulat zvonuri că Busquets va veni la echipa americană.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇