Dezvăluirile singurului tenismen român care l-a învins pe Roger Federer

Dezvăluirile singurului tenismen român care l-a învins pe Roger Federer

Singurul tenismen român care l-a învins pe Roger Federer într-un meci oficial și-a adus aminte de succesul reușit în urmă cu 20 de ani.

Andrei Pavel a reușit să-l învingă pe Federer în 2000, în optimile turneului de la Hamburg. Federer avea doar 19 ani atunci și era o mare speranță a tenisului. Pavel s-a impus în două seturi, cu 6-4, 6-3.

"Singura mea victorie în faţa lui Roger Federer a fost în 2000, la Hamburg. El era foarte tânăr, avea 18 ani şi se afla pe locul 40 în lume. Un an mai târziu era deja numărul unu. M-a bătut apoi la Bucureşti de patru ori în 3 luni. Roger este Roger. Este un jucător mega-complet, mega-talentat şi nu îl poţi compara cu prea multe persoane. Atunci când l-am învins nu m-am gândit că va ajunge cel mai bun tenismen din istorie.

ADVERTISING

Am simţit pe pielea mea forţa pe care o arăta. Cred că am câştigat şi din cauza faptului că el nu stătea prea bine din punct de vedere mental. Ţin minte că m-a condus cu 3-0 şi apoi am câştigat multe game-uri la rând. L-am lucrat la psihic. În acelaşi turneu l-am bătut şi pe Juan Carlos Ferrero care era un alt nume mare din tenis. În cariera mea am întâlnit foarte mulţi jucători de top. Andre Agassi, Rafael Nadal, Andy Roddick, Novak Djokovic şi mulţi alţii. Este foarte greu să gestionezi partidele cu ei. Dacă intri pe teren în faţa lor şi spui că nu ai nicio şansă, mai bine stai acasă. Trebuie să fii încrezător", a spus Andrei Pavel pentru Cuget Liber.

ADVERTISING

După această victorie, Pavel s-a mai întâlnit de șapte ori cu Roger Federer, dar de fiecare dată tenismenul elvețian a reușit să se impună.

Victor Hănescu, Adrian Ungur și Marius Copil au fost învinși și ei de Federer în cele 8 meciuri cu jucătorul elvețian.

Citește și: Ce spune tenismenul român care i-a luat un set lui Roger Federer: Comparație intre elvețian și Novak Djokovici

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe SpotMedia.ro

C.S.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇