Deportivo La Coruna a ratat dramatic promovarea în Segunda Division (Video)

Deportivo La Coruna a ratat dramatic promovarea în Segunda Division (Video)

Imensa grupare galiciană Deportivo La Coruna, fostă campioană a Spaniei și semifinalistă de Champions League, a ratat dramatic promovarea în Segunda Division.

Super Depor cum era alintată pe timpuri echipa în alb-albastru a ratat dramatic promovarea în a doua ligă spaniolă, după un meci de baraj cu Albacete.

Jocul s-a disputat pe El Riazor, acolo unde peste 27.000 de fani au ținut să-și încurajeze echipa iubită. Depor a retrogradat din Primera în 2018, iar mai apoi, în 2020, a căzut în a treia divizie.

La finalul acestui sezon, La Coruna a ocupat locul 2, sub Racing Santander, mergând la barajul de promovare. A trecut clar de Linares, 4-0, iar marea finală a disputat-o cu Albacete, o echipă antrenată de fostul manager de la Viitorul, Rubén de la Barrera.

ADVERTISING

Depor a marcat prima în minutul 26 prin Soriano, dar Alba a egalat pe final, minutul 82, prin Jimenez. În prelungiri, Jordi Sanchez a dat lovitura în minutul 113, iar cu 2-1, Albacete a revenit în Segunda. Interesant este că dacă scorul ar fi rămas 1-1 după prelungiri, nu s-ar fi trecut la executarea loviturilor de departajare, ci La Coruna ar fi promovat, căci a terminat sezonul regulat peste Albacete.

Un titlu, două Cupe ale Spaniei și trei Supercupe are Deportivo în palmares.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!