Decizie radicală luată de Rafa Nadal înainte de începerea sezonului de zgură

Decizie radicală luată de Rafa Nadal înainte de începerea sezonului de zgură

Rafa Nadal s-a văzut nevoit să ia o decizie radicală cu puțin timp înainte de începerea sezonului de zgură din Europa, acolo unde desigur e văzut unul dintre marii favoriți la turneele importante de la Roma, Madrid sau evident Roland Garros.

Aflat în prezent la Indian Wells, acolo unde tocmai s-a calificat în turul al treilea, după ce a trecut dramatic de Sebastian Korda, deși a fost condus cu 2-5 în decisiv, ibericul a anunțat că nu va lua startul la turneul Masters imediat următor, de la Miami.

Nadal l-a învins pe băiatul marelui Petr Korda cu scorul de 6-2, 1-6, 7-6, după 2 ore și 31 de minute de joc, având un bilanț uluitor în 2022, 16 victorii și 0 înfrângeri!

Crazy Rafa Nadal Comeback vs Korda In Indian Wells! 😳

Așadar, Rafa nu se va prezenta la Miami, turneu ce va avea loc în Florida între 23 martie - 3 aprilie, turneu unde Nadal a fost de 5 ori finalist în trecut, fără să pună niciodată mâna pe trofeu.

ADVERTISING

Principalul motiv al lui Nadal este reprezentat de faptul că ibericul nu-și dorește să forțeze și să riște o nouă accidentare: „Toată lumea cunoaște problemele pe care le am la picior. Trebuie să găsesc un echilibru în programul meu pentru a continua să progresez. Dacă fac eforturi suplimentare, atunci ar putea fi finalul pentru mine”, a explicat spaniolul.

Ultima finală o are în 2017 acolo, finală pierdută la marele rival Roger Federer.

După Indian Wells, Nadal se va concentra pe sezonul de zgură, care va începe la Monte Carlo din 10 aprilie, urmat de turnee la Barcelona, Madrid, Roma și apoteotic Roland Garros.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!