David Popovici a câștigat medalia de aur la 200 m liber la Europenele de juniori. Argint la ștafetă mixtă pentru România

David Popovici a câștigat medalia de aur la 200 m liber la Europenele de juniori. Argint la ștafetă mixtă pentru România

David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 200 m liber din cadrul Campionatelor Europene de natație destinate juniorilor, de la Otopeni.

Tânărul înotător a terminat primul cursa cu timpul de 1:45.45. Pe doi a terminat italianul Lorenzo Galossi (1:47.71), iar pe trei britanicul Jaob Whittle (1:47.85).

Sportivul în vârstă de 17 ani obținuse aurul în această probă și anul trecut, la Europenele de juniori de la Roma. Totodată, s-a impus la 200 m liber la seniori și la Mondialele de anul acesta.

ADVERTISING

David Popovici câștigase deja medalia de aur în proba de ștafetă 4x100 m liber, alături de Vlad-Ştefan Stancu, Ştefan Cozma, Patrick-Sebastian Dinu.

Sportivul nostru mai concurează la 50 m liber și 100 m liber, unde are șanse mari la medalii.

Argint la 4 x 100 m liber ștafetă mixtă

Ştafeta mixtă a României, alcătuită din David Popovici, Ştefan Cozma, Anastasia Bako şi Irina-Ana Preda, a terminat pe locul 2, cu timpul 3:29.35 și a adus argintul pentru țara noastră.

A fost o cursă magică făcută de David Popovici, care a obținut un avans considerabil, iar apoi am condus până înainte de ultimul schimb. Am pierdut aurul pe final în fața Ungariei, care a terminat cu timpul 3:28.83.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇